Marek Vatraľ Krimi

Diaľnica na Považí pretekárskou dráhou? Pre Milana (59) zrejme áno, FOTO

V krátkom čase bol zaznamenaný ďalší prípad výrazného prekročenia rýchlosti na D1 v našom kraji. Pozrite, ako to vysvetlil vodič Milan policajtom.

Ilustračný obrázok k článku Diaľnica na Považí pretekárskou dráhou? Pre Milana (59) zrejme áno, FOTO
2
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Trenčianski diaľniční policajti opäť namerali ďalšieho vodiča, ktorý si diaľnicu zrejme splietol s pretekárskou dráhou. Vodičovi Jeepu Grand Cherokee namerali rýchlosť jazdy 214 km/hodinu. Tak o tom Informovala Elena Antalová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne

59-ročného Milana z okresu Ilava, ktorý jazdil na vozidle Jeep Grad Cherokee, policajti podľa Antalovej namerali radarom Polcam na diaľnici D1 medzi Ilavou a Zamarovcami smerom na Bratislavu.

„Policajti vodičovi namerali rýchlosť jazdy 214 km/hod. Maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici prekročil o 84 km/hodinu. Z uvedeného dôvodu ho na diaľničnom odpočívadle v Zamarovciach predpísaným spôsobom zastavili. Pri kontrole bol vodič vyzvaný k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a následne aj k tomu, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu,“ vysvetlila Antalová.

Ako ďalej uviedla, u vodiča Jeepu bola dychová skúška negatívna a ako dôvod prekročenia maximálnej povolenej rýchlosti policajtom uviedol, že sa s ním chcel niekto pretekať… K policajtom sa ale podľa hovorkyne správal slušne a porušenia pravidiel cestnej premávky si bol vedomý.

„Milanovi za uvedené prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti na diaľnici diaľniční policajti uložili najvyššiu možnú blokovú pokutu, akú je možné uložiť na mieste a to 800 eur. Tú policajtom zaplatil priamo na mieste,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Diaľniční policajti budú podľa jej slov v kontrolách merania rýchlosti jazdy pokračovať aj naďalej. „Rýchlosť jazdy je jedna z najčastejších príčin zavinenia dopravných nehôd! Títo vodiči svojou riskantnou a rýchlou jazdou ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ dodala.

FOTO: Milan (59) sa po diaľnici v našom kraji hnal obrovskou rýchlosťou
2
Galéria
Zdroj: KR PZ v Trenčíne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM