Filip Chudý Šport Iné športy

Debut na ME ako z ríše snov: Nikoleta Trníková (17) z Považskej hneď s rekordom, VIDEO

Talentovaná považskobystrická plavkyňa Nikoleta Trníková má za sebou prvý štart na ME v krátkom bazéne. A začala výborne.

Ilustračný obrázok k článku Debut na ME ako z ríše snov: Nikoleta Trníková (17) z Považskej hneď s rekordom, VIDEO
Foto: Martin Vaňo / Zdroj: Slovenská plavecká federácia

Slovenská plavecká reprezentácia sa nachádza v škótskom Glasgowe, kde sa od 4. do 8. decembra konajú majstrovstvá Európy v krátkom bazéne. Slovensko budú v Škótsku reprezentovať až dvanásti plavci, traja muži a deväť žien. Najväčšie ambície bude mať kvarteto A-limitárov Richard Nagy, Tomáš Klobučník, Andrea Podmaníková a Nikoleta Trníková.

„Najlepšie výsledky očakávame od Riša Nagya a samozrejme treba spomenúť aj Tomáša Klobučníka, Andreu Podmanikovú, alebo juniorskú hviezdu Nikoletu Trníkovú. Naše ambície na každých vrcholných podujatiach sú vysoké, ale reálne nejaké semifinále a finále bude pekným úspechom. Určite má dobrú formu Andrea Podmaníková a treba spomenúť Nikoletu Trníkovú, ktorá má fantastickú formu a všetci dúfame, že tieto pekné výsledky dokáže ešte vylepšiť na ME,“ povedal pred odletom reprezentačný tréner Vladimír Železník. Jeho asistentom je považskobystrický tréner Karel Procházka.

Iba 17-ročná Nikoleta Trníková z Považskej Teplej je debutantkou na tomto podujatí. Plavkyňa Považskobystrického plaveckého oddielu (PBPO) a členka Národného športového centra je prihlásená do piatich individuálnych disciplín, ktoré má rozdelené na každý súťažný deň.

Prvý štart absolvovala už v stredu predpoludním, pričom hneď zaplávala nový juniorský slovenský rekord na 400 metrov polohové preteky časom 4:41,28 min. Facebooková stránka Slovenskej plaveckej federácia (SPF) uvádza, že rekord vylepšila o šesť sekúnd a obsadila celkovo 16. miesto.

Vo videu na youtube kanáli SPF naša talentovaná plavkyňa prejavila radosť, že rekord zlepšila až o šesť sekúnd. „Bol to jeden z mojich najdôležitejších štartov, ale ešte v nedeľu ma čaká 200 metrov prsia, čo je ďalší z mojich najhlavnejších štartov. Preto verím, že mi forma vydrží a ešte aj tam si zaplávam osobný rekord. Atmosféra na šampionáte je dobrá, bazén je celkom rýchly, čiže mám pozitívne pocity,“ povedala pre SPF Trníková.

Tá sa vo štvrtok predstaví v druhej rozplavbe na 100 metrov polohové preteky (11.47 h), v piatok v tretej rozplavbe na 100 metrov prsia (10.30 h), v sobotu absolvuje tretiu rozplavbu na 200 metrov polohové preteky (11.49 h) a v nedeľu bude vo štvrtej rozplavbe na 200 metrov prsia (10.58 h). Prípadné semifinále a finále sú naplánované do podvečerných blokov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si vyjadrenie Nikolety Trníkovej po jej prvom štarte na týchto ME.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM