Šport Iné športy

Ďatelinka ukázal športového ducha: Vémola prišiel o titulový opasok, VIDEO

Problémy pred duelom Milan Ďatelinka – Karlos Vémola. Český zápasník nesplnil váhový limit a prišiel o opasok.

Ilustračný obrázok k článku Ďatelinka ukázal športového ducha: Vémola prišiel o titulový opasok, VIDEO
5
Galéria

Český zápasník MMA Karlos Vémola na oficiálnom vážení nesplnil váhový limit pred súbojom o titul so Slovákom Milanom Ďatelinkom. Hranicu strednej kategórie 83,9 kg prekročil o 0,6 kilogramu.

Nevadí mu to

Sobotný zápas by sa podľa organizácie Oktagon napriek tomu mal konať, informoval portál iDnes.cz. „To, že súper prevážil, mi vôbec nevadí," uviedol Ďatelinka na Instagrame.

„Nerobím z toho tragédiu. Je to šport, neviem si predstaviť, že by som zrušil zápas kvôli 0,5 kg. Celá príprava, zhadzovanie a všetko dať preč len kvôli takým drobným. Karlosovi prajem bezproblémové doplnenie, nech je prípravený na zápas a nech si to obaja užijeme,“ doplnil považskobystrický bojovník.

Prišiel o titul

Organizátori neskôr potvrdili, že v prípade titulových zápasov nie je pri vážení stanovená žiadna tolerancia. Vémola prvým pokusom navážil 84,5 kg, do následného zhadzovania sa už po konzultácii so svojím tímom nepustil.

Podľa oficiálnych pravidiel tak prišiel o možnosť obhájiť titulový opasok, prichádza o jeho vlastníctvo a ani v prípade víťazstva v sobotnom súboji mu titul nebude patriť a zostane voľný. O titul tak v sobotu zabojuje iba jeho súper Ďatelinka, ktorý váhový limit splnil.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si na videu, ako to vyzeralo na vážení.

Zdroj: YouTube.com

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM