Filip Chudý Hádzaná

Ďalšie zmeny v kádri MŠK Považská Bystrica: Jedna opora odchádza, druhá zas prichádza

Považskobystrickí hádzanári roztočili poriadny prestupový kolotoč. Je už známe aj meno hráča, ktorý naše rady opúšťa, ale na jeho miesto zároveň prichádza ďalší veľmi skúsený hádzanár, ktorý by mal byť oporou.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie zmeny v kádri MŠK Považská Bystrica: Jedna opora odchádza, druhá zas prichádza
Zdroj: Barbora Talačová

Po predĺžení zmluvy s trénerom Václavom Strakom a hráčmi Šimonom Macháčom a Mariánom Gardianom sa tento týždeň udiali aj prvé prestupové zmeny. Do Považskej Bystrice prichádza skúsený brankár Radek Motlík, pričom to nie je jediná zmena v kádri.

„Snažili sme sa káder udržať, ale nepodarilo sa nám to u Jaroslava Dybu, ktorý sa rozhodol vrátiť do Frýdka-Místka. Preto sme potrebovali nejakú skúsenú spojku, ktorá vie nielen pomôcť v útoku, ale aj v obrane a voľba padla na Stanislava Pupíka, ktorý tieto naše predstavy spĺňa. Čo sa týka útoku, tam môže naradiť Dybu, v obrane síce nie je typ stredného zadného obrancu, ale na dvojke brániť môže,“ povedal nám tréner Václav Straka.

Oslovili sme tiež posilu MŠK do spojkového radu, ktorá nám prezradila, prečo sa rozhodla pre náš klub. „A prečo nie? Z Považskej Bystrice sa mi ozvali, boli korektní a kvázi je to skoro môj domov, keďže pochádzam z Kysúc. Mal som síce aj iné ponuky, ale bol som rozhodnutý pre Považskú Bystricu. Mohol som ísť síce aj do zahraničia, ale to som už nechcel, keďže mám aj priateľku zo Žiliny, čo tiež zaúradovalo,“ vyjadril sa nám Stanislav Pupík.

Pupík podľa vlastných slov Považskú Bystricu vždy vnímal ako ťažkého súpera. „Sú tam mladí chalani, väčšinou odchovanci a prakticky každého poznám. Vždy sme s nimi mali ťažké zápasy. Majú vyrovnané mužstvo a vždy sa s nimi hralo ťažko, či už doma, alebo aj vonku,“ prezradil nám v nedávnej minulosti jeden z najlepších extraligových strelcov.

Rodák z Kysuckého Nového Mesta, odkiaľ je aj ďalší náš hráč Peter Jurák, sa už rozprával s trénerom Strakom. „Ale hádzanárske detaily sme dopodrobna ešte nepreberali. No vychádzame spolu veľmi dobre, veď ma chcel už do Topoľčian, keď tam ešte pôsobil,“ vyjadrila sa nová posila MŠK, ktorej ambíciou v novej sezóne bude jednoznačne postup do HIL-ky, aj preto podpísala zmluvu na dva roky. Pre čoskoro 32-ročnú spojku bude Považská Bystrica štvrtým extraligovým klubom, predtým pôsobil v ŠKP Bratislava, Hlohovci a Topoľčanoch. Tiež si vyskúšal legionársky chlebíček v Rakúsku a Nemecku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Radek Motlík (45), známy ako čarodej z Plzne: Čo rozhodlo o prestupe do Považskej?

Považskobystrickí hádzanári vyriešili trénerskú otázku: Rozhodnutie padlo aj po konzultácii s primátorom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM