Filip Chudý Futbal

Ďalšia výhra Považskobystričanov: Pomohla k nej aj staronová posila, FOTO

Považskobystrickí futbalisti sa vezú naďalej na dobrej vlne. Na ďalšom úspechu má podiel aj staronový člen kádra, od ktorého si tréneri veľa sľubujú.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia výhra Považskobystričanov: Pomohla k nej aj staronová posila, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystričania porazili v nedeľnom zápase Hornú Porubu 2:1. Tá v minulej sezóne skončila na druhom mieste a svoju kvalitu ukázala aj na umelej považskobystrickej tráve, na ktorej sa duel hral. Lenže domácim nepretrhla úspešnú sériu, pričom tí už 32 zápasov za sebou nepoznali chuť prehry.

Vôbec prvýkrát v sezóne sa na domácej pôde ukázala staronová posila MŠK Peter Masaryk. Skúsený 33-ročný považskobystrický odchovanec prišiel pomôcť hlavne kvôli tomu, že trojica hráčov MŠK Marek Sloboda, Jaroslav Hrnčík a Peter Mazák je zranená a tímu chýba aj Róbert Valient. „Prišiel som pomôcť chalanom, keďže sú tu nejaké zranenia a výpadky. Viac-menej kvôli tomu ma presvedčili, že treba pomôcť, no a keďže aj rodina mi to odobrila, som tu,“ prezradil Masaryk, ktorý prvýkrát v sezóne nastúpil pred týždňom v Dulove, kde pomohol k výhre 3:0.

Spokojní tréneri

Masaryka hlavne potešil fakt, že mužstvo získalo ďalšie tri body, ktoré boli podľa jeho slov vydreté. Z jeho návratu do tímu má radosť aj rovnocenná trénerská dvojica Marián Lovíšek, Rastislav Fiantok, ktorá by podľa prvého menovaného bola rada, aby zostal v mužstve nielen v tejto sezóne, ale aj po prípadnom postupe.

„Som veľmi rád, že sa nám ho podarilo znovu dostať do kádra, pretože je to hráč, ktorý má na ešte vyššiu súťaž. Dlho síce nehral, čo bolo vidieť na ňom počas minulého zápasu, ale teraz splnil to, čo od neho očakávame. Čiže aby stmelil mužstvo a plnil pozíciu dispečera hry, ktorý bude rozhadzovať lopty,“ povedal Marián Lovíšek.

Nastal posun

Podľa Petra Masaryka bude pri napĺňaní týchto trénerových plánoch s ním rozhodujúce to, ako na tom bude fyzicky. „Rozum by tam síce bol, ale rozhodujúce bude to, čo povie telo, keďže som mal veľký výpadok. Nastal síce menší posun oproti minulému zápasu, hlavne v práci s loptou, ale ešte to nie je ono. Má to ďaleko od ideálu,“ konštatoval skúsený stredopoliar.

Úspešná séria pokračuje: Považská Bystrica - Horná Poruba 2:1
23
Galéria

Ten nám tiež potvrdil, že jesennú časť dohrá v Považskej Bystrici, no a čo bude potom, to sa podľa jeho slov uvidí, pričom hlavné slovo má mať v tom rodinná situácia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Husársky kúsok futbalistiek z Považskej: Skóre, aké sa len tak nevidí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM