Filip Chudý Iné športy

Ďalší odchovanec Považskej v reprezentácii: Bubelov krásny darček k narodeninám

Považskobystrický hokej sa môže pochváliť ďalším reprezentantom. Pozvánku do národného dresu dostal Miloš Bubela. Ako to celé vníma?

Ilustračný obrázok k článku Ďalší odchovanec Považskej v reprezentácii: Bubelov krásny darček k narodeninám
Zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia v stredu večer odohrá prípravný zápas v Rakúsku, ktorý bude výnimočný pre jedného odchovanca HK 95 Považská Bystrica. Miloš Bubela, ktorý strávil uplynulé sezóny v zámorí, sa prvýkrát ocitol v kádri seniorskej reprezentácie, v ktorej by mal zažiť aj zápasovú premiéru.

Bubela hral v ostatných štyroch rokoch americkú univerzitnú ligu NCAA a naposledy obliekal dres tímu Utica Comets v AHL, čo je farma klubu NHL Vancouver Canucks. Teraz si ho chce reprezentačný tréner Zdeno Cíger otestovať a dať mu príležitosť ukázať sa v národných farbách. „Nedávno mi zavolal generálny manažér národného tímu Róbert Švehla a spýtal sa ma, či by som si nechcel prísť vyskúšať tento dvojdňový kemp, keďže ma ešte nevideli. Bol som veľmi rád, pozvánka ma určite potešila,“ vyslovil sa Bubela.

„Dostal som niekoľko gratulačných esemesiek, nebolo ich veľa. Pár dobrých kamarátov mi to spomenulo a robili si z toho srandu. V reprezentácii som bol naposledy pred štyrmi rokmi v dvadsiatke, to, že môžem byť znova tu, považujem za niečo významné,“ prezradil Miloš Bubela.

V minulosti už Slovensko reprezentoval na mládežníckej úrovni, keď si zahral aj na MS do 20 rokov, ale do seniorského reprezentačného dresu sa oblečie prvýkrát. „Pozeral som si našu súpisku. Je v nej mnoho ďalších hráčov z môjho ročníka, viacerých poznám z dvadsiatky. Je to pre mňa jednoduchšie, keď sa stretnem s kolegami z minulosti. Okrem toho figuruje vo výbere aj pár starších hráčov. Také spojenie mladej krvi a skúsenosti môže byť zaujímavé,“ myslí si Bubela.

Ten si aktuálne hľadá nový angažmán, pričom mu je jedno, či to bude Amerika, alebo Európa. Aktuálne je však jeho prioritou reprezentácia, v ktorej zažije debut. Bude to aj pekný darček k jeho 24. narodeninám, ktoré oslávi vo štvrtok, už ako čerstvý reprezentant Slovenska.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká pocta pre Andreja Meszároša: Odchovanec Považskej chce dôveru oplatiť

Hokejisti Považskej v príprave na novú sezónu: Novinky priamo z klubovej kuchyne

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM