Filip Chudý Rôzne Iné športy

Cyklistické podujatie pre všetkých Považskobystričanov: Pripravená je nová trasa

Pre športovo založené považskobystrické rodiny je pripravené podujatie, ktoré ich zavedie do nádhernej okolitej prírody a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistické podujatie pre všetkých Považskobystričanov: Pripravená je nová trasa
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie Klub Prieskumník-Pathfinder pripravil na nedeľu 18. júna už 15. ročník akcie Na bicykloch okolo priehrady. Toto tradičné podujatie je určená pre všetkých priaznivcov rekreačnej cyklistiky a je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Oproti minulým rokom ale nastala jedna zmena, keď sa prvýkrát nepôjde okolo Priehrady mládeže v Nosiciach, ale okolo Manína.

„Pri priehrade sa momentálne stavia železnica a nedá sa ísť tadiaľ na bicykloch, preto sme museli zvoliť novú trasu, pričom sme hľadali takú, ktorú by zvládli aj všetky deti, keďže toto podujatie je pre celé rodiny. Hľadali sme preto nejaký zaujímavý okruh a našli sme ten okolo Manína,“ povedala Paulína Bieliková, členka organizačného výboru.

Trasa povedie z miesta štartu pri fontáne v centrálnej mestskej zóne cez Považskú Teplú, Manínsku tiesňavu, Kostolec, Praznov, Zakvášov, SNP, Lánsku až do cieľa, ktorý bude na rovnakom mieste ako štart. Prezentácia účastníkov prebehne v zeleno-bielom stane pri fontáne v nedeľu od 9:00 do 10:00. Po jej konci nasleduje štart, cieľ je naplánovaný popoludní, pričom vtedy bude pripravené aj občerstvenie (guláš, palacinky) a atrakcie pre deti (súťaže, skákací hrad).

Organizátori očakávajú, že keďže ide o malé výročie, mohlo by sa podujatia zúčastniť o niečo viac ľudí, no všetko bude záležať od počasia, ktoré sledujú, pričom na nedeľu podľa nich vyzerá byť priaznivé. „Pôjde sa pomalším tempom, aby to zvládli aj deti, pričom trať má cca 25 km. Všetci pôjdeme v jednom pelotóne spolu so sprievodnými vozidlami, ktoré budú chrániť pelotón a zároveň budeme mať policajný sprievod, ktorý sa postará o prejazdnosť na všetkých križovatkách,“ prezradila Bieliková s tým, že všetko už majú pripravené.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Bohatá porcia na víkendový oddych: Považská a okolie zažijú tieto akcie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM