Filip Chudý Rôzne Video

Cukrárky z okresu Považská sa predviedli: U divákov vyhrala Laurina torta, VIDEO a FOTO

Šikovné ruky cukrárok z Považskej Bystrice a okolia sa prezentovali v súťaži Najkrajšia torta Slovenska. Získali viacero úspechov.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Divadelná sála v Púchove hostila už 10. ročník obľúbenej súťaže o Najkrajšiu tortu Slovenska. Organizuje ju Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov pod záštitou Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove. Ako informovala organizátorka súťaže Jozefína Zaukolcová, jubilejného ročníka súťaže sa zúčastnilo 32 súťažiacich z celého Slovenska. Absolútnou víťazkou sa stala Žilinčanka Viktória Mikolajová so svojou detskou tortou.

Laura Vnuková (17) z Považskej Bystrice vyhrala Cenu primátorky mesta Púchov a Cenu diváka, keďže získala od nich najviac hlasov. Zároveň v kategórii junior (do 21 rokov) získala striebornú medailu. Jej dielo malo názov „Narodeninová torta – mackovia“.

„Keďže som sa tejto súťaže zúčastnila premiérovo, tak si tieto výsledky veľmi cením. Hlavne ocenenie od divákov ma šokovalo,“ povedala druháčka z SOŠ obchodu a služieb Púchov.

Farby tejto školy dobre reprezentovala aj Karin Juhaniaková z Jasenice, ktorá v špeciálnej kategórii (torty drip, nahé, raw) obsadila tretie miesto a získala striebornú medailu s tortou „Vesmír mojimi očami“. „Chcela som si vyskúšať niečo nové, preto som zvolila inú kategóriu a tiež zaujímavé chute torty. O to viac si ten nečakaný úspech cením. Potvrdila som si, že viem robiť aj nahé torty, a utvrdila sa v tom, že ovládam aj iné techniky napr. s čokoládou,“ uviedla.

Nestratili sa ani ďalšie zástupkyne z Považskobys­trického okresu. Dolnomarikovské duo Jana Jurkeníková, Katarína Danižová obsadilo tretie miesto a získalo striebro v seniorskej kategórii. Bronz ešte k tomu brali z kategórie netradičných tort. Striebornú medailu v juniorskej kategórii získali aj Lucia Kardošová z Pružiny a Veronika Fuková z Počarovej. V bronzovom pásme sa ocitli Kornélia Tichá z Udiče, Karolína Šurabová zo Šurabovej (kategória junior) a tiež Natália a Rebeka Bialoňové zo Šebešťanovej (torty drip, nahé, raw).

Hodnotila sa originalita, nápaditosť, precíznosť, používanie moderných prvkov, viaceré technológie zdobenia, módne trendy, vhodné chuťové a farebné doladenie, celkový dojem, dodržanie časového limitu, čistota, dodržiavanie hygienických zásad a samotná prezentácia. Bolo zakázané používať nejedlé časti a polystyrénové podstavce.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si nádherné výtvory na videu a vo fotogalérii.

FOTO zo súťaže o Najkrajšiu tortu Slovenska: Bodovali aj tie z okolia Považskej
15
Galéria
Zdroj: Karin Juhaniaková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM