Filip Chudý Rôzne

Continental upresňuje zastavenie výroby: Koho všetkého sa to týka?

Gumárenská spoločnosť Continental dočasne zastavuje výrobu v Púchove. Niektoré odvetvia však v nej bežia ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Continental upresňuje zastavenie výroby: Koho všetkého sa to týka?
Zdroj: TASR

Ako sme vás už informovali, Continental Púchov prerušuje výboru. Hovorkyňa spoločnosti Katarína Pavlisová uviedla, že v súvislosti s aktuálnou situáciou s pandémiou koronavírusu robia všetko pre ochranu zdravia zamestnancov. „Napriek mnohým prijatým opatreniam na minimalizovanie rizika šírenia pandémie globálne trhy reagujú poklesom požiadaviek na naše výrobky,“ povedala.

Nákladné dlhšie prerušené

„Tento fakt spolu s našou zodpovednosťou za ochranu zdravia našich zamestnancov a ich rodín nás vedie k rozhodnutiu o zastavení výroby v závode ,osobné pneumatikyʻ, a to od 19. 3. – 22. 3. 2020 vrátane. Následne bude výroba v závode ,osobné pneumatikyʻ prerušená zatiaľ na obdobie 26. 3. – 5. 4. 2020 vrátane,“ oznámila hovorkyňa Continental Púchov

Ako ďalej uviedla, závod „nákladné pneumatiky“ prerušuje svoju výrobu na obdobie 27. 3. – 13. 4. 2020 vrátane. „Uvedomujeme si závažnosť prijatého rozhodnutia, ale za súčasnej situácie je to to najzodpovednejšie, čo môžeme pre našich zamestnancov a spoločnosť urobiť,“ doplnila Pavlisová.

Nakládka beží

Zároveň nám čitatelia adresovali niektoré otázky, že či sa to týka aj ďalších zamestnancov, preto sme s nimi oslovili Continental. Čo sa týka externých skladov, „tie sú súčasťou našej spoločnosti a prevádzka v nich bude riadená podľa aktuálnych požiadaviek,“ vysvetlila hovorkyňa.

Nákladka a distribúcia pneumatík v spoločnosti Continental Púchov prebieha podľa jej slov v súlade s požiadavkami zákazníkov. „Naše výrobky budeme distribuovať aj počas odstávky výroby,“ ozrejmila.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM