Aktualizované Filip Chudý Kultúra

Čo s blížiacim sa víkendom? Vyberajte, kde sa zabaviť v Považskej a okolí

Ani chladnejšie počasie nemusí znížiť stupeň zábavy. V našom meste a jeho okolí sú pripravené ďalšie zaujímavé akcie. Kde a kedy?

Ilustračný obrázok k článku Čo s blížiacim sa víkendom? Vyberajte, kde sa zabaviť v Považskej a okolí
Foto: Rastislav Búgel

Jasenická noc svetlonosov

6. októbra o 18:00, Jasenica

Zábava, hry a tance čakajú Jasenicu v piatok podvečer. Svoje vyrezané tekvice si účastníci majú doniesť za školu na ihrisko, kde sa budú najlepšie odmeňovať.

Hokej: Považská Bystrica – Nové Zámky B

6. októbra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti zatiaľ stále čakajú na prvé body v sezóne. Ideálnu príležitosť získať ich budú mať v domácom prostredí proti novozámockej rezerve. Zaberú konečne naplno?

Záhradníctvo: Dezertér

6. októbra o 18:30, kino Mier

Príbeh holiča, ktorého oholili. Druhá kapitola rodinnej kroniky sa odohráva na pozadí revolučných udalostí v rokoch 1947 – 1953. Hlavnou postavou je majiteľ štýlového kaderníckeho salónu Valentino v centre Prahy, Otto Bock, a jeho rodina, ktorú tu zamestnáva. Ottova firma je vyvlastnená štátom a jemu sa po druhýkrát rozpadá svet. Česká tragikomédia.

Javornícka stovka

6. a 7. októbra, Javorníky

Javornícka stovka je horský ultramaratón a diaľkový pochod pre všetkých, ktorí si chcú vyskúšať svoju vôľu a vytrvalosť na náročnej trase z Čadce do Lysej pod Makytou. Štart je v sobotu v Čadci o 7:30, do cieľa musia prísť účastníci do 28 hodín. Povzbudiť ich môžete aj v našom okrese, kadiaľ trasa tiež povedie. Konkrétne takmer pri hraniciach s Českom.

Železnica nie je ihrisko

7. októbra o 14:00, telocvičňa ZŠ SNP

Výstava 50-metrového modulového koľajiska v mierke H0 1:87 určite poteší nielen milovníkov vlakov. Vstup na ňu je zdarma a potrvá do 17:30.

Basketbal: Považská Bystrica – Trnava

7. októbra o 17:00, telocvičňa SZŠ DSA Rozkvet

V druhom domácom zápase v novej basketbalovej sezóne budú Považskobystričania hostiť Trnavu. Získajú po výhre nad Žilinou v úvodnom kole aj skalp ďalšieho krajského mesta?

Ži a miluj, spievaj a tancuj

7. októbra o 18:00, kino Mier

Slávnostný program k 15. výročiu vzniku folklórneho súboru Seniorpovažan z Považskej Bystrice. Hosťom bude Seniorklub Družba z Trenčína, réžiu má na starosti Milan Jankoviech a hudobnú spoluprácu Dobroslav Kortman

Futbal: Považská Bystrica – Uhrovec

8. októbra o 10:00, futbalový štadión

Považská Bystrica bude potrebovať z tohto zápasu dôležité body v boji o postup, pričom zároveň bude chcieť zlepšiť aj svoj výkon z ostatných duelov. Podarí sa jej skĺbiť tieto dve veci do jedného?

Futbal: Považská Bystrica – Oravský Podzámok

8. októbra o 13:00, futbalový štadión

Považskobystrické futbalistky bojujú o čelné priečky druhej ligy. Proti súperkám z Oravy budú miernym favoritom. Potvrdia túto rolu?

Dni európskeho kultúrneho dedičstva – Pozor, zrušené!

8. októbra o 14:00, Považský hrad

Aktualizácia: Mesto Považská Bystrica informovalo v piatok 6. októbra na svojej facebookovej stránke, že táto akcia je z dôvodu nepriaznivej predpovede počasia zrušená.

Brvništské jablko

8. októbra o 14:00, Múzeum – Historická škola Brvnište

Ide o 8. ročník regionálnej výstavy a ocenenia najkrajších jabĺk a najchutnejších dobrôt z jabĺk. Pripravený je tiež kultúrny a sprievodný program a tiež výstava fotografií Štefana Chmulíka.

Temné jaskyne

8. októbra o 14:00, Závadské (Temné) jaskyne

Závadské jaskyne sa nachádzajú v južnej časti Súľovských vrchov, južne od obce Zemianska Závada na západnom svahu vrchu Skálie (714 m). Polohou jaskyne patria do katastrálneho územia obce Horný Moštenec. V nedeľu sa tam bude odhaľovať informačná tabuľa. Chodník k jaskyniam zo Zemianskej Závady bude vyznačený.

Šarkaniáda

8. októbra o 15:30, futbalové ihrisko v Podvaží

V mestskej časti Podvažie sa budú v nedeľu zabávať so šarkanmi. Organizátori privítajú čo najviac doma vyrobených šarkanov. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia presúva.

Esá z pralesa

8. októbra o 16:00, kino Mier

Keď partia zvieratiek zažíva bojové dobrodružstvá. Mauric vyzerá síce ako obyčajný tučniak, ale vo vnútri jeho hrude bije statočné srdce tigra. Veď bol vychovaný hrdou a silnou tigricou. Mauricovým snom je stať sa najlepším bojovníkom kung-fu na svete. Animovaný rodinný film.

Španielska kráľovná

8. októbra o 18:30, kino Mier

Ako nakrútite veľkofilm s bandou amatérov? Po druhej svetovej vojne začínajú do fašistického Španielska prichádzať filmári. Napriek vláde pevnej ruky generála Francisca Franca tu nachádzajú zázemie a skvelé lokácie, v ktorých by mohli nakrútiť veľkolepý film o kráľovnej Izabele I. Španielska dráma s komediálnym nádychom.

Jozef Sádecký: Momenty krajiny

Kino Mier

Autorská výstava krajinárskej a horskej fotografie považskobystrického fotografa Jozefa Sádeckého. Výstava potrvá do 31. októbra a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 8:00 do 16:00 a počas víkendu v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Novinka pre rodinky v Považskej: Deti toto miesto budú zbožňovať! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM