Filip Chudý Rôzne

Čísla z bystrickej nemocnice: Koľkým prvé horúčavy podlomili nohy?

Počas minulého týždňa panovali aj na území Považskej Bystrice vysoké teploty, ktoré často negatívne ovplyvňujú zdravie ľudí. Prácu mali aj v našej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Čísla z bystrickej nemocnice: Koľkým prvé horúčavy podlomili nohy?
Zdroj: TASR

V minulom týždni sme museli čeliť vysokým teplotám, čo niektoré ľudské organizmy znášajú horšie. A hoci v našom meste nepanovali také vysoké teploty, ako hlavne na juhu Slovenska, nebolo to úplne bez problémov ani u nás. Ako nás informovala hovorkyňa Nemocnice s poliklinikou v Považskej Bystrici Zuzana Luhová, v období minulotýždňových horúčav na oddelení Urgentného príjmu zaznamenali tri prípady kolapsu, ktorého príčinou boli horúčavy.

„Dvom pacientom bola podaná adekvátna liečba a po zlepšení stavu boli ponechaní v ambulantnej starostlivosti. Stav staršej pacientky si vyžadoval hospitalizáciu na internom oddelení,“ povedala Zuzana Luhová.

Nízky počet kolapsov je podľa nej pozitívnym signálom svedčiacim o dodržiavaní určitých preventívnym opatrení (napr. pitný režim, nezdržiavať sa na slnku) zo strany občanov, ktoré sú potrebné pri zvládnutí horúčav.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Horúčavy preverujú Bystričanov: Fontána, často ako posledná záchrana, VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM