Filip Chudý Hádzaná Video

Cieľ je splnený, ale hotovo nie je! Považská Bystrica bude vo finále hrýzť, VIDEO

Po semifinálovej sérii prepukli v tábore považskobystrických hádzanárov postupové oslavy, ale jedna túžba ešte stále zostáva.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

V semifinále Niké Handball Extraligy zvíťazili hádzanári MŠK Považská Bystrica nad Košice Crows 3:0 na zápasy. Podľa trénera MŠK Václava Straku zaslúžene vyhrali nielen tretí zápas, ale aj celú sériu. „Kľúčový zápas bol prvý, potom bol kľúčový duel v Košiciach a ďalší kľúčový bol tretí. To je proste kúzlo play-off, že každý moment je dôležitý a nikdy neviete, čo môže sériu zlomiť. Treba byť koncentrovaný a ísť krok po kroku,“ povedal.

Radosť chcú zväčšiť

Vo finále sa Považskobystričania stretnú siedmykrát s Prešovom, pričom ide o najčastejšiu finálovú dvojicu v histórii súťaže. Hráči MŠK Tatran prevýšili v rokoch 2003 a 2006.

Teraz však nasleduje reprezentačná prestávka a finále začne po troch týždňoch, čo nie je typické, ale podľa Straku to pre túto sezónu je typické, keďže stále majú nejaké pauzy. „Cieľ máme splnený a tešíme sa na finále. To totiž nie je pre nás nič všedné. Radi sme však našim fanúšikom urobili radosť, hoci len takto na diaľku, pričom ju budeme chcieť zväčšiť. Tím vediem vždy k tomu, že chceme vyhrať,“ doplnil považskobystrický tréner.

Vystrelí opäť motyka?

Podľa Ladislava Kovačina bol prvý zápas série trochu ustráchaný, ale od druhého si išli za svojím cieľom, ktorý s prehľadom dosiahli. Kauza Hruščák podľa slov jeho slov hráčov MŠK nezaujímala. „Tešíme sa na finále, kde budeme ,kúsaťʻ. Uvidíme, čo z toho bude. Čaká nás však ešte prestávka, čo je dvojsečná zbraň. Dáme však do toho všetko a uvidíme, či opäť motyka vystrelí. My síce máme cieľ už splnený, ale vo finále nechcete byť druhý,“ konštatoval.

Ljubomyr Ivanicja pochválil za výkon celý tím. „Postúpiť do finále bol náš cieľ od začiatku sezóny. Všetko ostatné by bolo neúspech. Máme kvalitné mužstvo, pričom teraz si už budeme hádzanú užívať. Prešov sa pokúsime minimálne potrápiť,“ doplnil s 10 gólmi najlepší strelec zápasu, ktorému v hľadisku chýbajú fanúšikovia, pričom verí, že pomaly sa blíži čas, keď sa vrátia na tribúny.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

„Domáci boli lepší v útoku, obrane, prechode… Proste vo všetkom nás predčili a zaslúžene vyhrali. Konečný stav série 3:0 ma mrzí, mysleli sme si, že vonku jeden vyhráme a doma neprehráme. Považská Bystrica však bola v sérii lepšia. Nás zlomil prvý zápas,“ povedal tréner Crows Radoslav Antl, ktorý v treťom stretnutí nehral pre svalové zranenie. V súboji o tretie miesto ich čaká košické derby, v ktorej očakáva vyrovnanú sériu.

Sumár

MŠK Považská Bystrica – Košice Crows 34:23 (19:12)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Kašuba, Plšek, Sloboda 4 , Bystrický 1, Ivanicja 10, Maliar, Burnazovič 3, Jurák 5, Briatka 6/3, Štefina, Vallo 4, Kvaššay, Valášek, Gardian 1
Crows: Shejbal, H. Müller, Vernarský – Hruščák 8/1, Šiška 1, Luby, Pecha 2, K. Radčenko, Hozman 6, N. Müller 2, Majirský 1, Capík 2, A. Radčenko 3 Rozhodovali: Budzák – Haščík, vylúčení: 6 – 8 ČK: Bystrický (za 3 vylúčenia), 7 m hody: 4/3 – 3/1, bez divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - Košice Crows 34:23 (3:0 na zápasy)
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM