Filip Chudý Rôzne

Chystajú sa dlhodobé uzávierky: Z Považskej do Púchova to bude na dlhšie...

Kvôli modernizácii železnice blízko Považskej Bystrice sa chystajú aj obmedzenia v cestnej doprave, ktoré majú trvať až polroka. Aké presne budú?

Ilustračný obrázok k článku Chystajú sa dlhodobé uzávierky: Z Považskej do Púchova to bude na dlhšie...
Zdroj: TASR

Združenie Nimnica, ktoré realizuje I. etapu modernizácie železničnej trate Púchov – Žilina, informovalo o tom, že na ceste II/507 v km 180,00 – 181,00 v katas­trálnom území obce Nimnica budú v najbližšom období čiastočné a úplné uzávierky cesty.

„Čiastočná uzávierka by začala 13. februára 2017, kedy sa začne výrub stromov. Následne sa bude realizovať zárubný múr a pilier. Koniec čiastočnej uzávierky predpokladáme v mesiaci september 2017, pričom počas nej bude prejazdný jeden jazdný pruh riadený signalizačnými svetlami,“ píše sa v liste Združenia Nimnica, ktorý nám poskytol Ján Brodenec, hovorca Doprastavu, jedného z členov spomínaného združenia.

Ako ďalej uviedol, tento list bol adresovaný a doručený všetkým dotknutým subjektom (mesto, obce, Okresný dopravný inšpektorát v PB, SAD Trenčín atď.), pričom Okresný úrad Považská Bystrica, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, vydal dňa 1. februára 2017 povolenie na čiastočnú uzávierku cesty č. II/507 z dôvodu realizácie predmetnej stavby.

V liste sa ďalej píše, že pri realizácii zárubného múru je potrebné navŕtať do svahu lanové kotvy a pri zhotovení týchto vrtov je potrebná úplná uzávierka cesty II/507 v km 180,00 – 181,00. „Z dôvodu bezpečnosti cestnej premávky a zložitej technológie pri realizácii navrhujeme odstaviť dopravu každý druhý víkend v mesiacoch marec, apríl a máj. Celkovo by malo byť päť odstávok. Úplná uzávierka by začala v piatok (cca 23:00) a pokračovala by do pondelka rána (cca 4:00),“ informovalo Združenie Nimnica.

Z tohto dôvodu nebude možný prejazd po ceste II/507 z Považskej Bystrice do Púchova a opačne. Spomínanú komunikáciu bude možno využívať len z Púchova do Nimnice a z Považskej Bystrice do obcí Udiča, Hatné, Dolná Mariková a Horná Mariková. „Konkrétne víkendy, kedy prebehne úplná uzávierka v najbližšom čase spresníme,“ doplnilo Združenie Nimnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Orlovský most čaká rekonštrukcia: Dotkne sa aj cesty naprieč Považskou, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM