Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Chystá sa zmena dopravnej situácie v Považskej: Pozrite si nový návrh riešenia

Na považskobystrickej Nábrežnej ulici by sa mohla zmeniť dopravná situácia pre vodičov. Návrh je už pripravený, čaká sa len na stanovisko dotknutých.

Ilustračný obrázok k článku Chystá sa zmena dopravnej situácie v Považskej: Pozrite si nový návrh riešenia
13
Galéria

Nábrežná ulica v Považskej Bystrici, ktorá lemuje tok Domanižanky po pravej strane smerom od Základnej školy Nemocničná do centra, je využívaná najmä chodcami a cyklistami, nakoľko spája dve pešie zóny. „Pohyb áut je tam v súčasnosti obojsmerný, čo je nevyhovujúce najmä z hľadiska bezpečnosti. Na najbližšom Výbore mestskej časti (VMČ) Lány sa budú môcť obyvatelia vyjadriť k zmene dopravy na tejto ulici,“ prezradila mestská hovorkyňa Iveta Kováčiková.

V minulosti dávala Mestská polícia v Považskej Bystrici návrh na zregulovanie dopravy a vytvorenie jednosmerky, v súčasnosti sa o tom znova rokuje. Ulica by sa mohla zjednosmerniť smerom od ZŠ Nemocničná do mesta. Jednosmerka je už na Pionierskej ulici smerom k ZŠ Nemocničná, ako aj za tamojšími predajňami. V opačnom smere je jednosmerka na Dukelskej ulici. „Tým pádom by cesta z Nábrežnej ulice viedla od školy do mesta. Zjednosmernenie by nemalo nijaký vplyv na cyklistov, osadili by sa tu značky, ktoré im povolia chodiť tam v oboch smeroch,“ vysvetlila považskobystrická hovorkyňa.

„Taktiež je v projekte navrhnutá postupná výstavba parkovacích plôch pre obyvateľov priľahlých bytových domov, pričom by pozdĺžne parkovanie nahradilo kolmé. Súčasťou projektu bolo aj nastriekanie prechodu pre chodcov a cyklistov na Ulicu 1. mája, ktoré je úž zrealizované,“ povedala Kováčiková.

Či sa projekt zjednosmernenia Nábrežnej ulice stane reálnym, závisí od stanoviska VMČ Lány. Ako nám prezradila jeho predsedníčka Jana Veličová, svoj názor môžu občania vyjadriť na zasadnutí VMČ Lány vo štvrtok 15. júna od 17:15 v Centre voľného času na 1. poschodí. „Určite budeme prihliadať na názor mesta a dopravnej komisie, ako aj na názor občanov Nábrežnej ulice,“ doplnila Veličová.

(Článok bol aktualizovaný o deň zasadnutia, ktoré sa presunulo zo stredy 14. júna na štvrtok 15. júna, o čom nás informovala predsedníčka VMČ Lány)

Zmena dopravy v Považskej: Návrh riešenia na Nábrežnej ulici
13
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dočká sa známy park v Považskej veľkej zmeny? Rokuje sa o výmene pozemkov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM