Filip Chudý Rôzne

Chorobnosť v Trenčianskom kraji klesla: Prípady chrípky spočítate na prstoch

Situácia vo výskyte sezónnej chrípky a chrípke podobných ochoreniach sa počas týždňa zmenila. Takto je to na Slovensku a za Trenčiansky kraj.

Ilustračný obrázok k článku Chorobnosť v Trenčianskom kraji klesla: Prípady chrípky spočítate na prstoch
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia počas desiateho týždňa stúpla oproti týždňu predtým o 1,3 percenta. Lekári nahlásili 8 689 prípadov. Najviac ich bolo v Bratislavskom, najmenej v Trnavskom kraji. Informoval o tom odbor epidemiológie Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia klesla o 0,8 percenta. Úrad eviduje 396 prípadov. „Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Nitrianskom kraji, najnižšia v Trenčianskom kraji," priblížil ÚVZ. Choré na chrípku boli najmä deti do piatich rokov.

V Trenčianskom kraji bolo počas týždňa hlásených 832 akútnych respiračných ochorení, čiže chorobnosť oproti minulému týždňu klesla o 13 %. Z celkového počtu bolo hlásených sedem ochorení na chrípku, pričom tu chorobnosť oproti minulému týždňu klesla o 77 %.

Chrípková sezóna trvá od 40. kalendárneho týždňa roka do 18. kalendárneho týždňa nasledujúceho roka, určila to Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Je charakteristická zvýšenou chorobnosťou na akútne respiračné ochorenia vrátane chrípky a jej podobných ochorení.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM