Filip Chudý Rôzne

Chorobnosť v našom okrese klesla: Nemocnica v Považskej zákaz návštev ponecháva

Považskobystrická nemocnica má už dva týždne vydaný úplný zákaz návštev. Prečo ho naďalej nechala v platnosti, hoci chorobnosť išla nadol?

Ilustračný obrázok k článku Chorobnosť v našom okrese klesla: Nemocnica v Považskej zákaz návštev ponecháva
Zdroj: TASR

V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica už od 13. februára platí zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach. Dôvodom vydania tohto zákazu bol nárast chorobnosti na akútne respiračné ochorenia, chrípku a chrípke podobné ochorenia. Ako informuje stránka našej nemocnice, zákaz platí do odvolania.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne informoval o tom, že v minulom týždni v našom kraji poklesla chorobnosť. V okrese Považská Bystrica v ôsmom kalendárnom týždni zaznamenali celkovú chorobnosť na akútne respiračné ochorenia 2 430,95/100 0­00 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov, čo je pokles o 21,1 % oproti predchádzajúcemu týždňu. Zaujímalo nás preto, či v našej nemocnici odvolali zákaz návštev.

„Zákaz návštev platí ešte celý tento týždeň až do nedele. Určite sa to počas týždňa nezmení, pretože chorobnosť v Púchovskom okrese ešte stúpa, čiže zákaz návštev sa zachová,“ uviedla hovorkyňa považskobystrickej nemocnice Zuzana Žilovcová.

Tá ďalej prezradila, že hygienik našej nemocnice, ktorý o tom rozhoduje, sa zákaz návštev rozhodol ponechať aj z toho dôvodu, že chorobnosť v tomto týždni môže stúpnuť aj preto, že sa skončili jarné prázdniny. Zákaz návštev sa bude prehodnocovať opäť po týždni, a to základe nových údajov o chorobnosti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM