Filip Chudý Rôzne

Chceli to už pred rokmi, robí sa až teraz: Známa ulica v Považskej mení tvár

Na Lánoch prebiehajú v týchto dňoch dve veľké rekonštrukcie, ktoré sú čiastočne prepojené, keďže museli práce na nich skoordinovať. Čo pribudne?

Ilustračný obrázok k článku Chceli to už pred rokmi, robí sa až teraz: Známa ulica v Považskej mení tvár
18
Galéria

Pionierska ulica na sídlisku Lány prechádza aktuálne veľkými rekonštrukciami, nakoľko tam prebiehajú nielen práce na výmene teplovodov, ale tiež sa budujú nové parkovacie plochy. Tie boli kvôli výmene teplovodov rozdelené na štyri etapy a budú prebiehať s ohľadom na práce spoločnosti GGE, na ktoré budú plynulo nadväzovať. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

„Občania sa na Pionierskej ulici pritom dočkajú približne 60 nových parkovacích miest, pričom celková investícia je vo výške približne 63-tisíc eur. V súčasnosti finišovali práce na druhej etape a začala sa realizovať štvrtá. Prvá a tretia etapa sa bude realizovať pravdepodobne koncom augusta, podľa toho ako budú ukončované výkopové práce v súvislosti s výmenou teplovodov,“ povedala považskobystrická hovorkyňa s tým, že všetky štyri lokality, kde nové parkoviská vzniknú, boli vybraté po dohovore s výborom mestskej časti (VMČ).

Už dokončené nové parkovisko (druhá etapa), ktoré obyvatelia Lánov začali aj využívať, ponúka 12 parkovacích miest. Väčšie parkovisko ponúkne štvrtá etapa, na ktorej sa aktuálne pracuje, keďže tam bude podľa prepočtov 24 parkovacích miest. Zvyšné budú neskôr vytvorené v rámci prvej (lokalita na začiatku Pionierskej, kde teraz menia teplovody) a tretej etapy (medzi druhou a štvrtou etapou na mieste výmeny teplovodov).

Primátor mesta Karol Janas priznal, že na Pionierskej ulici mali dlhodobú požiadavku na dobudovanie parkovacích miest. „Bol s tým však problém, lebo zároveň s nami tu plánovala veľkú investíciu spoločnosť GGE, ktorá mení teplovody a preto sme museli počkať, kým začnú s rekonštrukciou, aby sme sa skoordinovali. Keďže tento rok začalo GGE s prekládkou a rekonštrukciou teplovodov, tak aj my sme začali s budovaním parkovísk,“ vysvetlil primátor, že prečo sa tu buduje až teraz, keď už pred štyrmi rokmi ich ľudia aj VMČ oslovili s požiadavkou na nové parkovacie miesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Pionierska ulica je rozkopaná: Pribúdajú nové parkoviská aj teplovody
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM