Filip Chudý Rôzne

Chalani z Považskej sa dočkali ihriska: Pozrite na VIDEU, aké na ňom robia kúsky

Na okraji Považskej Bystrice dlhšie túžili po novom ihrisku na cvičenie, ktorého sa teraz dočkali. Čo všetko na ňom nájdeme?

Ilustračný obrázok k článku Chalani z Považskej sa dočkali ihriska: Pozrite na VIDEU, aké na ňom robia kúsky
17
Galéria

V Považskej Bystrici vyrástlo štvrté workoutové ihrisko. Po priestoroch pri SPŠ, ZŠ Školská a na detskom ihrisku Lienka na Lánoch pribudlo ďalšie v Zakvášove pri bytovom dome 1519. Ide o priestor medzi bytovkami na kraji Považskej Bystrice a cestou v Zakvášove, ktorá smeruje do Podmanína. Oproti ostatným ihriskám v našom meste je na ňom viac prvkov na cvičenie, pričom ide o originál certifikované workoutové ihrisko, ktoré spĺňa štandardy v rôznych oblastiach.

„Vytvorené boli dve plochy pre fitnes a workoutové prvky. Celkové rozmery novej plochy sú 10,5×16,6m a skladá sa z dvoch častí. Prvá plocha s rozmermi 10,5×10,5m má certifikovanú gumenú dopadovú plochu. Na nej sú umiestnené prvky: kladina, hrazda, bradlá, lavička, schodíky. Druhá plocha má rozmery 10,5×6,1m, povrch tvorí dopadový riečny štrk. Sú na nej umiestnené nasledujúce prvky: dvojitý surf, veslovací trenažér, trojitý twister, twister a stepper, bežecký trenažér a lavička,“ opísala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Ako prezradil mestský poslanec za SNP, Zakvášov a Hliny Igor Steiner, prvotná požiadavka na vybudovanie tohto ihriska prišla od chalanov, ktorí na to miesto chodili cvičiť s vlastnými pomôckami a telom. „Keďže sa podobné ihriská vybudovali aj v iných častiach mesta, prišli za nami, či by to nemohlo byť aj tu, no a po dohode s mestom vyšiel tento priestor ako ideálny,“ doplnil. Jedným z autorov myšlienky bol 34-ročný Považskobystričan Vlado Zaťko, ktorý povedal: „Už pred dvoma rokmi sme chceli podobné ihrisko, ale realizácia sa podarila až teraz. Veľmi nás to teší, predsa len, nie každý má čas alebo aj financie chodiť do fitnes centier.“

Primátor Považskej Bystrice Karol Janas priznal, že na meste majú veľké požiadavky od mladých ľudí, ktorí sa venujú workoutu, aby sa im vybudovali ihriská. „Toto je tretie, ktoré sa otvára v tomto roku. Navyše je v blízkosti dvoch našich škôl, ktoré ho budú môcť využívať v rámci telesnej výchovy,“ vyjadril sa primátor s tým, že projekt kompletne financovalo mesto a konečná suma by mala byť na úrovni 24 000 eur. Ako ďalej uviedol, požiadavky majú na stole stále, pričom takéto ihrisko by mohlo pribudnúť najbližšie počas budúceho roka na Rozkvete.

Nové miesto na cvičenie v Považskej: Aj takéto kúsky sa na ňom dajú robiť
1
Galéria

Nové workoutové ihrisko v Zakvášove môžu využívať všetky vekové kategórie, hoci do 15 rokov by to malo byť v sprievode dospelej osoby. „Ihrisko je robené pre 45 ľudí, ktorí tu môžu naraz cvičiť. Zatiaľ to má len pozitívne ohlasy, chodia sem dobré partie ľudí, a to aj z okolitých obcí a ďalších kútov nášho mesta,“ dodal Zaťko s tým, že ako na tomto ihrisku cvičiť je vysvetlené na informačnej tabuli, ale noví záujemcovia o cvičenie sa nemajú báť osloviť ani tých, čo na ňom cvičia pravidelne, keďže sú im ochotní ukázať, čo všetko sa dá na ňom robiť.

Nové workoutové ihrisko v Považskej: Čo na ňom nájdeme?
17
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické mamičky roztancovali pešiu zónu: Čo sa na nej dialo? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM