Filip Chudý Rôzne

Cesty v Považskej a okolí opeknejú: Veterány tu budú mať spanilú jazdu

Počas prvého májového víkendu sa v považskobystrickom regióne prevetrajú historické vozidlá. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Cesty v Považskej a okolí opeknejú: Veterány tu budú mať spanilú jazdu
Zdroj: Dnes24.sk

Veterán Klub Manín (VKM) organizuje viacero obľúbených akcií, ktoré sú spojené s historickými vozidlami. Už sa stáva tradíciou, že v úvode sezóny VKM pripraví akciu s názvom Spanilá jazda Považím. Tá v sobotu 4. mája napíše svoj tretí ročník. Prezentácia vozidiel bude v sobotu do 10:00 pred Reštauráciou Hošták. Štart prvej etapy je naplánovaný na 11:00, o 12:00 je prestávka spojená s prehliadkou hradu Lednica. Štart druhej etapy je o 13:30 a cieľ o 14:30 opäť pri Reštaurácii Hošták, kde pripravený guláš.

Ide o obľúbené stretnutia majiteľov najmä mladších veteránov. „Tento druh akcie je určený pre všetkých, ktorí majú záujem prevetrať svoje 30 a viac ročné vozidlo – automobil, motocykel, ale aj moped a navštíviť pekné miesta považskobystrického regiónu. Trasa cca 80 km je vhodná pre akýkoľvek výkonný stroj – od mopeda až po veľkoobjemové krížniky ciest. Vítané sú všetky motocykle vyrobené v Považskej Bystrici a Kolárove,“ píše sa na stránke VKM.

„Prihlasovať sa bude až na mieste v sobotu ráno. Uvidíme, aké bude počasie. Ale aj tak dúfame, že približne 50–60 účastníckych vozidiel bude na štarte. Čiže približne taký počet, aký býval aj v minulosti,“ povedal garant podujatia Ján Húska.

Ten pozval na podujatie všetkých ľudí. „Nech sa prídu pozrieť, ale ideálne aj previesť. Nie je to len pre veteránov, ale aj pre vozidlá mladšie ako 30 rokov,“ doplnil a zároveň tiež popísal tohtoročnú trasu Spanilej jazdy Považím.

  • Prvá etapa: Považská Bystrica – Beluša – Púchov – Lednické Rovne – Lednica
  • Druhá etapa: Lednica – Horovce – Ilava – Košeca – Podhorie – Beluša – Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto to vyzeralo na minulom Strážov Classic, ktorý tiež organizuje VKM

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM