Filip Chudý Rôzne

Cesta na Rozkvet s novinkou: Chodenie v zime by malo byť bezpečnejšie, FOTO

Známa pešia trasa na najväčšie považskobystrické sídlisko hlási novinku, ktorú by mali obyvatelia oceniť hlavne v zimných mesiacoch. Koľko stála?

Ilustračný obrázok k článku Cesta na Rozkvet s novinkou: Chodenie v zime by malo byť bezpečnejšie, FOTO
7
Galéria

Na najväčšie považskobystrické sídlisko Rozkvet smeruje z centra mesta viacero peších ciest, ale najviac sú využívané dve. Prvou je chodník okolo miestneho archívu a druhou zas tá, ktorá začína vedľa vstupu na tržnicu v blízkosti pošty cez Hliníky až na Rozkvet, no a práve na nej pribudla v minulých dňoch malá inovácia.

Známy chodník ponad poštu je podľa slov mestskej hovorkyne Ivety Kováčikovej jedným z najvyužívanejších peších ťahov na sídlisko Rozkvet, no strmší svah najmä v zimných mesiacoch vytváral pre peších problémy. „V zime, kedy je na ceste poľadovica, robieva tento chodník problémy chodcom,“ vysvetlila Kováčiková.

Bezpečnejšia cesta

Radnica preto podľa jej slov reagovala na požiadavky výboru mestskej časti, ako aj samotných obyvateľov a osadila tu zábradlie v dĺžke 90 m. „Celkové náklady predstavovali sumu 2 600 eur,“ informovala mestská hovorkyňa.

„Tento ťah smerom do mesta, ale aj na Rozkvet, je jeden z najfrekvento­vanejších. Využíva ho množstvo ľudí a najmä v zimných mesiacoch mali problémy zísť. Preto sme sa rozhodli osadiť tu zábradlie. Verím, že pre obyvateľov, využívajúcich túto trasu, bude cesta v zime bezpečnejšia,“ uviedol primátor mesta Karol Janas.

Nové zábradlie bolo osadené na Ulici Sama Chalupku. Jeden koniec bol navarený na existujúce zábradlie, ktoré končilo na vrchu schodov začínajúcich pri ceste I/61 a nové zábradlie končí pri ihrisku vedľa V. ZŠ. Zvyšok cesty na Rozkvet je po starom.

Vynovený chodník na Rozkvet: Nové zábradlie na Chalupkovej ulici
7
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Rebríček transparentnosti 100 najväčších miest: Ako obstála Považská Bystrica?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM