Filip Chudý Kultúra

Centrum Považskej bude žiť hip-hopom: PROGRAM nového festivalu

Hlavne medzi mladými ľuďmi obľúbený hip-hop a veci s tým spojené dostali zelenú priamo v centre nášho mesta. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Centrum Považskej bude žiť hip-hopom: PROGRAM nového festivalu
Zdroj: TASR

Novinkou kultúrneho leta v Považskej Bystrici je PX Urban Fest, ide o prvý ročník festivalu zameraného na urban kultúru, hip-hop, rap, graffiti, beatbox a tanec. Bude sa konať priamo v centre mesta pred kinom Mier v sobotu 15. júla od 13:00. „V rámci kultúrneho leta sme chceli vytvoriť podujatie, ktoré by svojím charakterom zaujalo aj mladšiu generáciu. Práve hip-hop je veľmi populárny u mladých ľudí a preto sme sa rozhodli vytvoriť takto žánrovo zamerané podujatie a vyjsť v ústrety ich požiadavkám,“ povedala Michaela Hulková z oddelenia kultúry a medzinárodnej spolupráce nášho mesta.

Program začína tanečnými workshopmi pre verejnosť pod odborným vedením štyroch lektorov. Súčasne s nimi bude prebiehať aj grafitty jam. Od 17:00 sa uskutoční tanečný battle v štýle hip-hop 1vs1, kde sa bude súťažiť o pekné ceny. Registrovaných je prvých šesť tanečníkov z Považskej Bystrice a okolia, ďalší podľa organizátorov využijú registráciu priamo na mieste.

„Od 19:00 čakajú návštevníkov koncerty a hudobné vystúpenia. Tešiť sa môžu na beatbox show, DJ exhibíciu a ako aj na headlinerov Tono S, Vec a DJ Wich. Novinkou bude SelfieBox, ktorý bude k dispozícii od 19:00 do 21:00. Každý, kto bude chcieť, sa môže zadarmo odfotiť. Počas celého dňa bude pripravený aj sprievodný program – Chillout zóna, Food corner, Urban fashion lokálnych značiek,“ vyjadrila sa k ťahákom podujatia Hulková.

Tá ďalej uviedla, že neustále sledujú počasie, pričom z viacerých zdrojov majú informáciu, že od 18:00 by pršať nemalo. „V prípade, že bude pršať o 13:00, tanečný program sa uskutoční v kine Mier a hudobný, ktorý začína o 19:00 bude prebiehať podľa plánov na pódiu pred kinom,“ ozrejmila členka organizačného tímu s tým, že ak bude počas tanečného programu pršať, budú musieť zrušiť graffiti jam, nakoľko ho nie je možné realizovať v uzatvorenom priestore. Zmena nastala v moderátorovi, pretože Deejay Tamman sa kvôli pracovným povinnostiam akcie nemôže zúčastniť. Nahradí ho Miroslav Janík, ktorý bude moderovať aj tanečný program.

Program PX Urban Festu

  • 13:00 – 17:00 tanečné workshopy pre verejnosť v podaní štyroch lektorov a graffiti jam
  • 13:00 – 14:00 Evka Beňová
  • 14:00 – 15:00 Andrej Kardoš
  • 15:00 – 16:00 Otec Mirec
  • 16:00 – 17:00 Chilli
  • 17:00 – 19:00 hip-hop battle
  • 19:00 – 23:30 koncerty a hudobné vystúpenia

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Počas prázdnin je o zábavu postarané: TOP 10 letných akcií priamo v Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM