Filip Chudý Rôzne

Centrum Považskej bude dýchať históriou: PROGRAM a trasa veteránskej rely

Veterán rely majiteľov historických vozidiel bude hostiť Považská Bystrica. Ktorými cestami sa preženú historické vozidlá?

Ilustračný obrázok k článku Centrum Považskej bude dýchať históriou: PROGRAM a trasa veteránskej rely
Zdroj: TASR

Veterán Klub Manín (VKM) Považská Bystrica organizuje v sobotu 30. júna 4. ročník Strážov Classic, čo je veterán rely majiteľov historických vozidiel, ktorá povedie nielen v krásnej prírode Strážovských vrchov. Pre jej účastníkov má ísť o príjemné cestovanie po trati s dĺžkou 100 km a skladajúcej sa z troch etáp. Ako nám prezradil predseda VKM Zdenko Metzker III., táto veľká veterán rely bude prvýkrát počas svojej existencie priamo v Považskej Bystrici, keď tu bude štart aj cieľ podujatia.

„Zaujímavosťou je to, že Považskobystričania si historické vozidlá budú môcť pozrieť v našom meste až trikrát. Najprv ráno pred štartom a tiež večer po rely v hoteli Podhradie. Ale nosný program bude priamo v centre od 9:30 do 10:45, keď budú autá aj predstavené divákom na pešej zóne. Bude to akoby múzeum na kolesách,“ povedal Metzker III.

Motto 4. ročníka je spoznávanie zaujímavých miest za volantom veterána bez pretekania. „Na peknej trase navštívime centrum Považskej Bystrice, prejdeme krásnym úsekom v prírodnej rezervácii s vyšším stupňom ochrany, ktorý je premávke uzavretý. Milovníkov letectva iste poteší návšteva letiska v Slávnici a prehliadka malého leteckého múzea. Nebude chýbať zopár zábavných súťažných disciplín na prevetranie súťažného ducha. S tunajším folklórom sa účastníci oboznámia na zastávke v obci Lednica,“ informovali na stránke podujatia.

Na nej je uvedené, že v štartovej listine je zapísaných 57 automobilov s rokmi výroby od 1922 do 1992. A tiež sedem motocyklov, ktoré boli vyrobené v rokoch 1950 až 1983. Pôjde pritom nielen o známe značky, ale aj tie historické, aké už bežne v premávke nestretneme.

Prvá etapa povedie z centra Považskej Bystrice cez Prečín, Domanižu, Pružinu, Visolaje, Belušu, Ladce, Košecu, Ilavu a Pruské až na letisko Slávnica. Odtiaľ pôjde druhá etapa cez Horovce do Lednice. No a tretia povedie cez Lednické Rovne, Streženice, Dolné Kočkovce, Belušu, Visolaje a Sverepec až do Považského Podhradia.

Program Strážov Classic 2018

  • 7:30 – 9:00 Prezentácia účastníkov v hoteli Podhradie
  • 9:00 Otvorenie podujatia a úvodná rozprava
  • 9:15 Presun do centra Považskej Bystrice
  • 9:30 – 10:45 Výstava veteránov
  • 10:45 Štart prvej etapy
  • 12:00 – 13:30 Obed v reštaurácii Indian Riders – Prejta a priebeh súťažných disciplín
  • 13:30 – 13:50 Pokračovanie v prvej etape. Smer letisko Slávnica
  • 13:50 – 14:45 Letisko Slávnica. Prehliadka leteckého múzea. Priebeh súťažných disciplín. 14:45 Štart druhej etapy
  • 15:15 – 16:15 Cieľ druhej etapy – obec Lednica. Návšteva hradných zrúcanín, občerstvenie, vystúpenie folklórneho súboru
  • 16:15 Štart tretej etapy
  • 17:30 Príchod do cieľa – hotel Podhradie
  • 17:45 Vyhodnotenie, večera a ukončenie IV. ročníka rely Strážov Classic

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM