Filip Chudý Rôzne

Centrom Považskej radšej v tieni: Zmrzlina a letné ovocie išli na dračku, FOTO

Ani nášmu mestu sa nevyhli vyššie teploty, čo sa prejavilo aj na pohybe ľudí cez centrum mesta. No na niektorých miestach sa pre zmenu tvorili zástupy Považskobystričanov.

Ilustračný obrázok k článku Centrom Považskej radšej v tieni: Zmrzlina a letné ovocie išli na dračku, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensko udreli horúčavy. A hoci náš okres patrí oproti iným slovenským medzi aktuálne najchladnejšie, nič to nemení na tom, že v Považskej Bystrici je teplejšie než zvyčajne. Viditeľné to bolo aj v centre mesta, kde sa priamemu slnečnému žiareniu vystavovali len tí, čo v danej chvíli museli.

Ľudia na presuny využívali miesta, na ktoré vrhali tieň okolité budovy. „Ak by som nemusela, ani do mesta nejdem. Teší ma aspoň to, že sa nájde ešte veľa miest, kde je tieň a nemusím chodiť stále tadiaľ, kde na mňa svieti slnko,“ povedala nám Mária (35).

Z tohto počasia môžu mať radosť maximálne asi len obchodníci. Ako sme sa totiž presvedčili, zmrzlina a letné ovocie na čele s dyňami išlo poriadne na odber. „Idem zo školy a zmrzlinu som si kúpil všade po ceste, kde sa len dalo, najbližšia zastávka cukráreň na Lánoch,“ vyjadril sa nám Pavol (17). „Už len šampanské a je to,“ konštatovala pre nás Lucia (37), ktorá si práve v tej chvíli kúpila v centre čerstvé jahody.

Veľká časť ľudí využívala tieň pri fontáne pred Mestským úradom, resp. tie lavičky, na ktoré nesvietilo slnko. No našli sa aj takí ľudia, ktorých premohla únava a na lavičke si zdriemli.

Ako to vo štvrtok popoludní vyzeralo v centre mesta, to si už pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Horúci víkend v Považskej a okolí: 10 tipov na akcie

Foto: ilustračné

Horúci deň v Považskej Bystrici: Situácia v centre mesta
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM