Filip Chudý Hádzaná

Cenný výsledok pre Považskú: Tešiť môže aj zaujímavý bonus! VIDEO a FOTO

Hádzanári Považskej Bystrice aj v oklieštenej zostave dokázali uhrať proti veľkému favoritovi cenný výsledok. Čo prezradili elitní strelci?

Ilustračný obrázok k článku Cenný výsledok pre Považskú: Tešiť môže aj zaujímavý bonus! VIDEO a FOTO
27
Galéria
Zdroj: TASR

V odvete finále Slovenského pohára potvrdili hádzanári MŠK Považská Bystrica známy fakt, že na slovenského suveréna ostatných rokov Tatran Prešov vedia zahrať. Aj v oklieštenej zostave, keď im chýbalo päť hráčov, pričom na zápasovej súpiske mali okrem štyroch brankárov len desať hráčov do poľa, dokázali uhrať zaslúženú remízu 32:32. Ale keďže prvý zápas pred týždňom u súpera prehrali 24:34, na tretí triumf v Slovenskom pohári si ešte musia počkať. Ako odškodné dostali pohár za druhé miesto, finančnú prémiu 700 eur, navyše ak bude Prešov opäť majster, zabezpečili si aj miestenku do pohárovej Európy. „O víťazovi pohára rozhodlo prvých 13 minút druhého polčasu v Prešove. Tento úsek sme prehrali 9:2, zvyšok dvojzápasu bol absolútne vyrovnaný,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

„Som rád, že sme Prešovu aj v oklieštenej zostave boli doma dôstojným súperom, hoci ťažko sme mohli zmazať desaťgólové manko. O to je cennejšie, že chalani aj tak bojovali o víťazstvo. Jedným z našich cieľov bolo, aby sme si opäť zabezpečili európsku pohárovú miestenku, ktorú sme teraz takmer naisto získali. Ale Prešov ešte nie je majster, sezóna pokračuje…,“ konštatoval Straka.

Najbližšie už v sobotu nás doma čaká dôležité stretnutie so Šaľou, do ktorého by mal už po chorobe zasiahnuť Stanislav Pupík, štart Martina Kozáka je otázny. „Určite nám to pomôže, pretože je extrémne náročné hrať v úzkej zostave, ako sme hrali teraz. Ale asi na tom nie sme kondične a herne zle, keď aj tak dokážeme uhrať takúto cennú remízu vďaka výbornému prístupu našich hráčov,“ vyjadril sa považskobystrický tréner.

Vo vyvrcholení Slovenského pohára zaujal v druhom polčase aj výkon čerstvo 20-ročného Ivana Bystrického. Zaujímavé je to z toho pohľadu, že kým v sobotu sa na pôde predposlednej Modry trápil, v utorok proti Prešovu po zmene strán exceloval. Súperovi hráči ho nevedeli zastaviť a strelil v druhom dejstve až deväť gólov. „Bystrický je mladý hráč, preto je logické, že jeho výkony sú ako na sínusoide. Ani teraz nám v prvom polčase veľmi nepomohol, ale v polčasovej prestávke sme si niečo povedali, no a verím, že si druhý polčas zapamätá,“ uviedol Straka.

Samotný Bystrický nám priznal, v druhom polčase podal asi najlepší výkon v sezóne, hoci aj proti prešovskému béčku mu to išlo. „Síce mám radosť že sa mi strelecky darilo, ale predovšetkým ma teší tímový výsledok, ktorý je cenný aj z toho pohľadu, že kvôli zraneniam nás bolo málo. Urobím všetko preto, aby som podával už len dobré výkony. Chcem sa týmto športom živiť, preto na druhom polčase môžem hlavne v útoku stavať. Ale ešte sa musím zlepšiť v obrane,“ prezradila naša mladá spojka, ktorá verí, že mesto ich opäť podporí, aby v pohárovej Európe reálne hrali aj v budúcej sezóne.

Druhým streleckým hrdinom stretnutia bol Radim Chudoba, spolu s Bystrickým s 10 gólmi najlepší strelci duelu. Navyše to bol práve tento ľavák, kto 20 sekúnd pred koncom vyrovnal na konečných 32:32. „Malo to byť ale postavené na Bystrického, pričom on mal vyhodnotiť, že či to bude mať na dobrú strelu. Lenže mne sa tam rozostúpila obrana medzi dvojkou a trojkou, tak som to vystrelil a trochu so šťastím to tam padlo,“ opísal náš posledný útok.

V Považskej vyvrcholil Slovenský pohár: Pozrite si záver finále a odovzdávanie t
1
Galéria

„Bol to pekný zápas, navyše celý čas vyrovnaný. Prešovu sa síce vrátili do zostavy českí reprezentanti, čo im pomohlo, ale my sme podali super výkon. Teraz nás už ale čaká Šaľa, ktorá porazila cez víkend Prešov, aj preto to bude pre nás veľmi dôležitý duel. No chceme potvrdiť body, ktorá sme získali na jeseň vďaka výhre na jej pôde,“ dodal Chudoba.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Finále Slovenského pohára v našom meste: Zábery zo zápasu Považská - Prešov
27
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM