Filip Chudý Rôzne

Cena z finále Zlatého Amosa ide aj do Považskej: Sympaťáčkou je Evka, FOTO

Známa anketa o najobľúbenejšieho učiteľa vyvrcholila v minulých dňoch. Ocenenie smeruje aj do Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Cena z finále Zlatého Amosa ide aj do Považskej: Sympaťáčkou je Evka, FOTO
8
Galéria
Zdroj: ZŠ Nemocničná Pov. Bystrica

Tento rok sa konal 13. ročník súťaže a Naj ankety o najobľúbenejšieho učiteľa, učiteľku na Slovensku Zlatý Amos. Za uplynulých 12 rokov organizátori ocenili viac ako 90 učiteľov z celého Slovenska. „Do ankety Zlatý Amos sa počas jej trvania zapojilo viac ako 40 000 žiakov, 551 základných a stredných škôl, dostali sme 693 učiteľských nominácií. Učiteľom, žiakom a školám zapojených do našej ankety sme odovzdali viac ako 101 000 eur,“ povedala riaditeľka ankety Zlatý Amos Renáta Vadásyová.

V troch disciplínach súťažilo šesť pedagógov, ktorí sa do finále museli prebojovať cez regionálne kolá a semifinále. Žiakov finalistov ešte pred samotnou súťažou čakalo nahratie vtipnej videovizitky, v ktorej predstavili svojho učiteľa. Druhým súťažným kolom bola voľná disciplína – Svetoví skladatelia v rôznych žánroch. Úlohou učiteľov bolo pripraviť si so svojimi žiakmi program trvajúci dve minúty, kde hlavnú úlohu hral učiteľ. Žánre boli pre každého súťažiaceho iné a náhodne vyžrebované. Tretie kolo pozostávalo z vtipných otázok malých školákov zo Základnej školy v Kechneci.

Celoslovenské kolo ankety sa uskutočnilo počas prvého májového víkendu v Dome kultúry v Pezinku. Zúčastnila sa ho aj triedna učiteľka III. C na ZŠ Nemocničná v Považskej Bystrici Eva Krabáčová spolu so svojimi žiakmi a ich rodičmi. Získala nakoniec titul Amos sympaťák, keď o jej víťazstve rozhodovala verejnosť v internetovom hlasovaní.

„Všetci, ktorí sme sa finále zúčastnili sme si užili fantastickú atmosféru a sme veľmi radi, že naša finalistka spolu s deťmi úspešne reprezentovala našu školu,“ píše sa na stránke ZŠ Nemocničná.

Titulom Zlatý Amos 2019 sa hrdí učiteľka prvého stupňa Petra Kubičková zo Žiliny. Putovnú cenu – kráľovské insígnie, žezlo a korunu, jej odovzdal minuloročný víťaz Ján Gáll z Košíc. Titul Zlatá škola a odmenu tisíc eur získala Základná škola Žitavská z Bratislavy. Špeciálnu cenu zakladateľa ankety – Cenu Jána Gašperana, ktorú vyberala 13-členná detská porota, šek v hodnote tisíc eur, si z Pezinka odniesol učiteľ Jozef Matejovič. Organizátori udelili ocenenie aj v kategórii Pedagóg, na ktorého sa oplatí spomínať, Naj učiteľ národnostných menšín a Učiteľ bez predsudkov.

Hlavný organizátor ankety Zlatý Amos je OZ ADEVYK, hlavný partner je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Tvárou ankety je Igor Timko zo skupiny No Name, ktorý sa každoročne ako člen poroty zúčastňuje na jej finále. V programe vystúpili aj speváčky Aneta Hollá, Veronka Rabada, Daša Kostovčík. Slávnostný galaprogram a finále moderovala Adela Vinczeová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Finále Zlatého Amosa: Eva Krabáčová zo ZŠ Nemocničná získala titul Amos sympaťák
8
Galéria
Zdroj: ZŠ Nemocničná Pov. Bystrica

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM