Filip Chudý Rôzne

Cena do považskobystrickej nemocnice: Doktor Peter Rác osobnosťou roka!

Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici sa môže pochváliť ocenením pre svojho lekára v rámci projektu Roma Spirit.

Ilustračný obrázok k článku Cena do považskobystrickej nemocnice: Doktor Peter Rác osobnosťou roka!
Zdroj: TASR

Po tom, ako vôbec premiérové ocenenie Roma Spirit 2016 v kategórii Kultúra išlo do rúk považskobystrického umelca Miloša Ráca, sa po roku naše mesto môže tešiť z ďalšieho ocenenia v rámci projektu Roma Spirit. Ten je zameraný na podporu aktívnej snahy všetkých, ktorí sa podieľajú na zlepšení situácie Rómov v krajine.

Laureátom 9. ročníka prestížneho oceňovania aktivít a činov zlepšujúcich postavenie a život Rómov na Slovensku Roma Spirit 2017 v kategórii Osobnosť sa stal primár otorinolaryngológie Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica Peter Rác.

Ako informovali organizátori tohto projektu, ocenenie získal za úspešnú lekársku prax a uznanie v radoch odbornej verejnosti i prejavením dôvery pacientov, za profesionálny prístup a odbornosť, ktorou viac ako 20 rokov prispieva k búraniu stereotypov a predsudkov v spoločnosti. „Ďakujem za to rodičom, ktorí už dávno pred 50 rokmi vedeli, že len vzdelaním sa dá dosiahnuť nejaký úspech. Preto im ďakujem, že mňa aj mojich súrodencov viedli k tomu, aby sme študovali,“ povedal Rác pre organizátorov projektu.

„Pán doktor je vynikajúci lekár a operatér, ktorý dlhodobo riadi operatívu na oddelení jednodňovej chirurgie v špecializačnom odbore ORL. Veríme, že aj takéto ocenenie prispieva k dobrému menu pána doktora a našej nemocnice,“ ocenil svojho kolegu riaditeľ považskobystrickej nemocnice Igor Steiner, ktorý bol tiež nedávno ocenený. Doktorovi Rácovi bude v posledný januárový piatok v našej nemocnici k oceneniu blahoželať aj župan Jaroslav Baška.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Investície do Považskobystrického okresu: Koľko ide do nemocnice, škôl a ciest?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM