Filip Chudý Futbal

Celoslovenskú bodku napísali v našom meste: Pre Považskobystričanov bola krutá

Počas víkendu sa uzavreli regionálne slovenské súťaže, pričom posledný zápas sa hral v Považskej Bystrici. Ten mal pre domácich horkú príchuť.

Ilustračný obrázok k článku Celoslovenskú bodku napísali v našom meste: Pre Považskobystričanov bola krutá
Zdroj: Dnes24.sk

Nedeľná dohrávka 12. kola piatej ligy MŠK Považská Bystrica – TJ Slovan Trenčianska Turná dala tohtoročnú bodku za všetkými regionálnymi futbalovými súťažami na Slovensku. Počas jesene sa odohrajú už len dve kolá Fortuna ligy. Považskobystričania chceli ísť na zimnú prestávku s pocitom víťazstva, lenže koniec jesennej časti bol pre nich viac ako krutí. Kým súper dal zo svojich troch šancí dva góly, naši futbalisti zahadzovali jednu príležitosť za druhou, preto nakoniec prehrali 1:2.

„Chceli sme vyhrať, aby sme pokorili 30-bodovú hranicu. Ak by sme zvíťazili 10:3, bol by to myslím spravodlivý výsledok, no chýba nám dôraz v oboch pokutových územiach. Dostaneme ľahké góly, keď neubránime štandardky, naopak pred súperovou bránou sa nepresadíme. Pritom sme mali jednu šancu za druhou, no nedali sme góly, čím sme hazardovali s výsledkom, čo sa nám nevyplatilo,“ povedal tréner MŠK Jaroslav Vágner.

Pritom podobných zápasov na jeseň, keď považskobystrickí futbalisti boli lepší, mali viac šancí, no stratili body, bolo viac. Ale toto bol už aj podľa Vágnera extrém. „Takéhoto súpera by sme mali zdolať, lebo bol naozaj hrateľný, no bez gólov to nepôjde. Budeme musieť nájsť strelca, pretože sa to ukazovalo celú jeseň, že nepremieňame šance, pričom teraz to celé vyvrcholilo,“ doplnil tréner.

Jediným Považskobystri­čanom, ktorý mohol v nedeľu oslavovať, bol kapitán tímu Lukáš Bielik, ktorý mal v tento deň 23 rokov. „Tento výsledok mrzí o to viac, že chalani sa naozaj snažili, aby mi dali pekný darček k narodeninám v podobe víťazstva, lenže nevyšlo to. Pritom sme boli lepším tímom, len sme zhoreli v koncovke, keď sme nepremenili množstvo šancí. Ale taký býva futbal, nie vždy vyhrá lepší. Osobne pritom neviem, či som už takýto zápas zažil, aby sme nepremenili toľko tutoviek,“ uviedol Bielik.

Tento zápas bol podľa neho takým zrkadlom jesene, ktorá veľa nášmu klubu veľa ukázala. „Treba káder posilniť staršími skúsenejšími hráčmi, aby sme nezlyhávali aj po mentálnej stránke. My sa už teraz nemôžeme pozerať na prvé dve miesta, keďže na ne strácame príliš veľa bodov. My sa musíme sústrediť hlavne na seba a svoje výkony, pričom by sme sa chceli dostať aspoň na tretie miesto,“ zakončil kapitán MŠK. Naši futbalisti zimujú na piatej priečke, keď na vedúce duo strácajú 13 bodov a na tretie miesto majú štvorbodové manko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Legendárna šesťdňová v Považskej a okolí: FOTO spred 40 rokov oživujú spomienky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM