Rôzne

Časť Orlovského mosta zatiaľ neopravia: V pláne je nový projekt, FOTO

Orlovský most je strategickým dopravným bodom Považskej Bystrice, ktorý využívajú nielen vozidlá, ale aj chodci a cyklisti. Tí si však musia počkať.

Ilustračný obrázok k článku Časť Orlovského mosta zatiaľ neopravia: V pláne je nový projekt, FOTO
7
Galéria

Ako sme vás už informovali, trasovanie úseku Vážskej cyklomagistrály Považská Bystrica – hranica Žilinského samosprávneho kraja je definitívne uzavreté. Celková dĺžka plánovanej cyklotrasy je 10,48 km.

Chodník v inom projekte

Aktuálne sa pracuje aj na Orlovskom moste, ktorý by mal byť jej súčasťou. Rekonštrukčné práce na ňom síce mali byť dokončené už v máji, ale ako sme informovali, prišlo k zmene. Objem prác aj celková cena diela sa navýšili o 413 302,12 €, čo predstavuje navýšenie o 10,83 % oproti pôvodnej sume a končiť by sa malo po novom na jeseň.

Považskobystričanov však zaujíma, prečo sa už teraz neopravil na Orlovskom moste frekventovaný chodník, ktorý je bližšie k Považskému Podhradiu a je využívaný prevažne na prístup do priemyselnej zóny.

Opravia ho neskôr

Trenčiansky samosprávny kraj oznámil, že uvedený ľavý chodník bude využitý pre budúcu stavbu cyklotrasy, ktorá je riešená samostatným projektom a nie je súčasťou stavby – „Rekonštrukcie cesty č. II/517 Pov. Bystrica – Domaniža, I. etapa“.

„Trenčianska župa plánuje v rámci stavby úseku cyklotrasy Považská Bystrica – hranica ŽSK opraviť uvedený chodník po celej dĺžke,“ povedala Lenka Kukučková, ktorá je poverená riadením oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

Ako ďalej doplnila, rekonštrukcia Orlovského mosta nesúvisí s projektom výstavby cyklotrasy. A ani dodatok, ktorým sa navýšili práce a tiež cena za opravu Orlovského mosta.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite na foto, v akom stave je.

OBRAZOM: Chodník na Orlovskom moste si musí na opravu počkať
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM