Filip Chudý Rôzne

Čakanie na vyšetrenie v Považskej? Opatrenia, ktoré by ho mali obmedziť

Na niektoré ambulancie považskobystrickej nemocnice sa už dá objednať moderným spôsobom. Čo sa ešte plánuje, aby sa zbytočne nečakalo?

Ilustračný obrázok k článku Čakanie na vyšetrenie v Považskej? Opatrenia, ktoré by ho mali obmedziť
Zdroj: TASR

V súvislosti s ranným čakaním pred Nemocnicou s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici, keď pacienti sa chcú takýmto spôsobom v daný deň dostať na neurologické vyšetrenie, sa začalo vo väčšom hovoriť o elektronickom spôsobe objednávania v našej nemocnici. „Trenčiansky samosprávny kraj a tri nemocnice v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti sú už rok zapojené do elektronického systému objednávania sa pacientov na vyšetrenie. Systém, v ktorom je doposiaľ zapojených 23 ambulancií, za rok v TSK zaznamenal takmer 25 tisíc elektronických objednávok,“ informovala vedúca Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Veronika Rezáková.

Z uvedených 23 ambulancií sa štyri nachádzajú priamo v NsP Považská Bystrica. Ide o rádiológiu k prim. MUDr. Miroslavovi Galasovi, ambulanciu fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie MUDr. Ivany Michálkovej, ambulanciu klinickej psychológie Mgr. Silvie Budayovej a na jednodňovú zdravotnú starostlivosť k oftalmologičke MUDr. Denise Škrovinovej. Ako uviedla Rezáková, elektronické objednávanie sa zavádza na jednotlivých ambulanciách a pracoviskách postupne a funguje už aj na niektorých pracoviskách NsP Považská Bystrica, kde sa napr. pacienti môžu elektronicky objednávať na mamografické vyšetrenia.

„V budúcnosti sa plánuje zaviesť systém elektronického objednávania pacientov na vyšetrenie aj na neurologickej ambulancii, v ktorej pracuje MUDr. Peter Bakala. Taktiež sa plánuje v nemocniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK zaviesť aj objednávanie pacientov prostredníctvom recepcie buď osobne, alebo telefonicky,“ doplnila Rezáková.

Podľa slov riaditeľa NsP Považská Bystrica Igora Steinera je problém ľudí v našom regióne naučiť na elektronický systém objednávania. „Prevažne starší ľudia radšej prídu osobne a čakajú pred ambulanciou, keďže radšej využívajú osobný kontakt pred elektronickým,“ konštatoval.

Obyvatelia Považskej Bystrice a okolia sa môžu bezplatne elektronicky objednať na vyšetrenie v našej nemocnici v uvedených ambulanciách pomocou počítača či mobilného telefónu, napr. cez stránku objednatvysetre­nie.sk. „Elektronické objednávanie pacientov je bezplatné. Jedinou podmienkou je, že pacient musí mať funkčný mobilný telefón, pomocou ktorého je overovaná jeho identita a na ktorý dostáva správy o objednávke. Pre objednávanie sa pacient nemusí nikde registrovať, stačí zadať číslo svojho mobilného telefónu,“ priblížila postup elektrického objednávania sa u lekára vedúca Oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie na Úrade TSK Elena Štefíková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa z nemocnice v Považskej: Kritizované schody opravujú! FOTO a VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM