Rôzne

Čakajú na rýchlu reakciu štátu: Koľko stálo testovanie na Považí?

Náklady samospráv na strednom Považí na prvé kolo celoplošného testovania sa vyšplhali na tisíce eur. Radnice veria, že financie im štát vráti čo najskôr.

Ilustračný obrázok k článku Čakajú na rýchlu reakciu štátu: Koľko stálo testovanie na Považí?
Zdroj: unsplash.com

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, náklady mesta na prvé kolo testovania dosiahli takmer 30 000 eur. „Na ochranné pomôcky išlo takmer 6 200 eur, na stravné lístky administratívnym pracovníkom a dobrovoľníkom išlo 1 070 eur. Príspevok na nevyhnutné náklady pre administratívnych pracovníkov dosiahol asi 20 800 eur,“ doplnila hovorkyňa.

Celkové náklady považskobystrickej samosprávy na testovanie radnica podľa prednostu mestského úradu Antona Martausa stále vyhodnocuje. Môže sa vyšplhať na tisícky až desaťtisíce eur. „Veríme, že štát nám náklady preplatí čo najskôr, najneskôr však do konca roka,“ zdôraznil Martaus.

Mesto Púchov vynaložilo podľa hovorkyne mesta Laury Krošlákovej na prvé kolo celoplošného testovania takmer 11 000 eur. „Suma zahŕňa hygienické potreby, ochranný materiál k celoplošnému testovaniu, úprava, dezinfekcia a zabezpečenie odberových miest, zabezpečenie stravy pre členov odberových tímov, náklady na odmeny pre administratívnych pracovníkov,“ doplnila Krošláková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM