Filip Chudý Hádzaná Video

Bystrický uragán po prestávke odfúkol vrany: Postupujeme do play-off! VIDEO

Hádzanári MŠK Považská Bystrica postúpili štvrtú sezónu za sebou do play-off. Mieria však vyššie.

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Šlágrom 4. kola nadstavbovej skupiny o 1. – 6. miesto Slovnaft handball extraligy bolo stretnutie druhej Považskej Bystrice a tretími Košicami. A bol to súboj dvoch úplne rozdielnych polčasov. Prvý sa totiž skončil 11:11, kým druhý 22:7, čiže konečný výsledok bol 33:18. „V prvom sme zrejme podcenili súpera, ktorý neprišiel v najsilnejšej zostave. Naša hra nezniesla prísnejšie kritériá. Mali sme nedôraznú obranu a robili veľa chýb v útoku. V druhom polčase sa to zlepšilo, súper odpadol aj kondične a získali sme náskok,“ povedal domáci tréner Václav Straka.

Nádych play-off

Ako ďalej uviedol, pre jeho tím je dobré, že vyhrali v takomto zápase druhý polčas o 15 gólov, hoci ide o veľký kontrast oproti prvému dejstvu. „Bol to totiž už zápas s nádychom play-off. O postavení v tabuľke totiž môžu rozhodovať aj vzájomné zápasy, preto nás 15-gólová výhra teší,“ doplnil s tým, že v polčasovej prestávke sa snažil hráčov upokojiť, a nabádal ich, aby hrali agresívnejšie a koncentrovane.

„V súťaži ešte zostávajú dva mesiace. Uvidíme, v akom stave budú jednotlivé mužstvá. Košiciam sa môžu uzdraviť hráči. Čaká nás teraz dôležitý zápas v Nových Zámkoch, kde chceme uspieť a druhé miesto udržať,“ odpovedal na otázku, ako vníma boj o druhé miesto. Postup do play-off už je istý aj matematicky.

Anur sa rozbieha

V prvom polčase boli hráči MŠK podľa Anura Burnazoviča nervózni a neplnili si taktické veci v útoku. „Obrana ešte bola v poriadku, keďže dostať 11 gólov nie je až tak zlé. Ale v útoku sme zahadzovali čisté šance. V druhom polčase sme ich už premieňali, čo urobilo rozdiel v skóre. Prvý polčas sme boli v kŕči, po zmene strán sme si to viac užívali aj s divákmi. A keď hráte v pozitívnej atmosfére a uvoľnenejší, hneď to inak vyzerá, čo výsledok potvrdzuje,“ konštatoval.

Podľa Burnazoviča bude veľmi dôležité vybojovať si druhé miesto, aby sme v play-off mali výhodu domáceho zápasu navyše. „Dôležité preto bude túto výhru potvrdiť v Nových Zámkoch (hrá sa 7. marca, pozn.). Keď sa nám to podarí, budeme k druhému miestu už blízko,“ dodala spojka, ktorá sa postupne po nepríjemnom zranení herne a strelecky rozbieha. Košiciam dal rodený Bosniak reprezentujúci Slovensko štyri góly.

Strašne veľa

Hosťujúci tréner Radoslav Antl st. poznamenal, že kým mali sily, bol to vyrovnaný zápas. „Keď nám v druhom polčase došli sily a tiež ľudia, prejavilo sa to na výsledku. Prehrať o 15 gólov je však strašne veľa a kruté, ale chalanom ďakujem za bojovnosť a nasadenie. Treba sa z toho použiť. Vieme, v akej sme situácii. Upozorňoval som hráčov na behavý štýl hry Považskej Bystrice. Pokiaľ sme mali sily, naša hra mala úroveň, ale prejavilo sa, že domáci majú širší káder a viac natrénované,“ dodal tréner košických vrán.

MŠK Považská Bystrica – Košice Crows 33:18 (11:11)

MŠK: Kovačin, Buday – Sloboda , Bystrický 1, Ivanicja 4, Maliar, Burnazovič 4, Petričenko 4, Jurák 4, Briatka 7/1, Štefina 2, Zábavčík, Urík, Vallo 4, Valášek, Gardian 3
Crows: Vernarský, Kľučár – Pirožek, Majirský 3, Luby, Guzy 6, Hriňák 3, Hájnik 1, Malic 1, Müller 3, Železník, Antl ml, Radčenko 1
Rozhodovali: Mandák – Rudinský, vylúčení: 5 – 2, 7 m hody: 1/1 – 2/0, 756 divákov

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

FOTO: MŠK Považská Bystrica - Košice Crows 33:18
10
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM