Filip Chudý Futbal

Bystričania sa stali kráľmi považských derby: Víťazná séria už nebude náhodná!

Mimoriadne úspešný máj majú za sebou futbalisti z nášho mesta. Vyhrali takmer všetko, čo sa dalo. Ako to vidia tréner a najlepší strelec?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa stali kráľmi považských derby: Víťazná séria už nebude náhodná!
Zdroj: Milan Kováčik

Považskobystrickí futbalisti, ktorí na jar nastupujú v tretej lige západ pod hlavičkou TJ Iskra Borčice, sa výsledkovo v máji poriadne rozbehli. Počas tohto mesiaca odohrali šesť zápasov, pričom päť z nich vyhrali a jeden remizovali. Teší to o to viac, že po Nemšovej (4:1) a Dubnici (2:0) porazili v sobotu aj Belušu (2:1), čiže vyhrali aj tretie považské derby za sebou, navyše aktuálne ťahajú sériu štyroch víťazstiev. Aj vďaka tomu sa držia na druhej priečke tabuľky.

„Už aj ja premýšľam nad tým, že naše dobré výsledky asi nebudú náhoda. Hlavne v Dubnici sme hrali dobre. Teraz to síce nebol taký výkon, ale chalani to zvládli aj tak, hoci síl veľa nezostalo. Lenže musíme skvalitniť aj lavičku, pretože chalani zo základu toho majú už dosť,“ povedal náš tréner Jaroslav Vágner.

Podľa jeho slov sme proti Beluši hrali v prvom polčase výrazne lepšie, aj preto sme dali dva góly, no po zmene strán akoby hráči fyzicky odišli. „Má to ale logické dôvody, keďže hráme stále s tými istými hráčmi a nemáme aktuálne veľa možností na striedanie, keďže chalani majú zdravotné problémy. No aj takéto zápasy bývajú, pričom ma teší, že sme to zvládli za tri body,“ uviedol Vágner, ktorého sme sa tiež opýtali, či v kútiku duše ešte verí v prvé miesto. „Dubnica už myslím nezaváha, hoci my sme ich zaskočili a prekazili im postupové oslavy. Na jej pôde sme hrali dobre, takmer do ničoho sme ich nepustili a zaslúžene vyhrali,“ vrátil sa k zápasu spred týždňa.

Vo výbornej streleckej fazóne sa nachádza Lukáš Slávik, ktorý skóroval v každom z ostatných siedmich stretnutí a dokopy v nich dal desať gólov. „Lukáš je vyslovený strelec, ktorý má výborné zakončenie nohou aj hlavou. Od neho sa góly čakajú, pričom ich myslím aj bude naďalej dávať. Teraz mu to ide výborne, nech mu to teda vydrží čo najdlhšie,“ pochválil svojho zverenca Vágner. „V prvom polčase sme dominovali, získali dvojgólový náskok, no v druhom dejstve nám došli sily, no výhru sme ubojovali a víťazstvo sa počíta,“ zhodnotil sobotný duel Slávik.

Ten si pochvaľuje, že ťahajú peknú sériu a v kabíne je dobrá atmosféra. „Bojujeme jeden za druhého, pričom sme namiešali dobrý mix bojovnosti a futbalovosti. Vychádza nám to, až sme sami prekvapení, ako vo veľkom zbierame body, z čoho máme radosť. Ja som ofenzívny hráč, preto som rád, že im to tam padá, ale hlavne že sa darí celému tímu. Všetko klape ako má, preto je jedno, kto tie góly dáva. My sme stále prakticky nové mužstvo a ešte sa stále zohrávame,“ dodal 21-ročný útočník s tým, že ich súperi veľmi nezaujímajú, koncentrujú sa na seba. My si len povedzme, že na prvú Dubnicu strácame tri kolá pred koncom sedem bodov a na tretie Nové Zámky máme náskok šiestich bodov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM