Filip Chudý Rôzne

Bude sa primátor Karol Janas voziť na novom služobnom aute? Peniaze sú schválené

Kým obyvatelia Považskej Bystrice riešia v týchto dňoch hlavne našu MHD, mestský úrad bude riešiť aj nákup nových automobilov. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Bude sa primátor Karol Janas voziť na novom služobnom aute? Peniaze sú schválené
Zdroj: Dnes24.sk

Na prvom tohtoročnom Mestskom zastupiteľstve v Považskej Bystrici, ktoré sa uskutočnilo 14. februára, sa okrem iného schválil aj rozpočet mesta. Medzi významné kapitálové výdavky mesta v roku 2019 patrí aj nákup osobných automobilov mestskému úradu (MsÚ) a mestskej polícii (MsP) za 75 000 €. „Idú sa kupovať tri nové automobily, jedno pre MsP, dve pre MsÚ,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Podľa jej slov je vozový park mestského úradu jednak zastaralý. „A navyše na jednom vozidle MsÚ došlo k havárii a vznikla tak potreba zakúpenia ďalšieho. Služobné automobily pre MsÚ budú k dispozícii zamestnancom úradu, ktorí ich budú potrebovať pre výkon svojej pracovnej činnosti,“ doplnila považskobystrická hovorkyňa.

Na našu otázku, či jedno z nových služobných áut MsÚ bude slúžiť priamo primátorovi mesta Karolovi Janasovi, lebo práve o tom sa hovorí, odpovedala Pagáč Kováčiková nasledovne: „Primátor využíva vozidlo Audi 2002, ktoré ,zdedilʻ ešte po primátoroch Lackovičovi a Adamem a toto vozidlo bude využívať aj naďalej.“

Nedostali sme však presnú odpoveď na otázku, aké značky áut sa plánujú kúpiť a ani za koľko. „Aké vozidlá sa zakúpia aktuálne ešte nie je určené, verejné obstarávanie by sa malo zrealizovať v blízkej dobe,“ dodala naša hovorkyňa.

V rozpočte mesta z minulých rokov sme našli položky, kde sa kupovali autá pre MsP, v roku 2013 to bolo za 11 290 €, v roku 2015 za 11 580 €. Nákup nových vozidiel pre považskobystrickú radnicu budeme ďalej sledovať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Video z rokovania o rozpočte

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM