Filip Chudý Samospráva Komunálne voľby

Bude Peter Máťoš županom? Považskobystrický viceprimátor môže kandidovať

Rok pred voľbami sa politický kolotoč začína rozbiehať. KDH hovorilo o možných kandidátoch na pozície šéfov samosprávnych krajov.

Ilustračný obrázok k článku Bude Peter Máťoš županom? Považskobystrický viceprimátor môže kandidovať
Zdroj: Dnes24.sk

Rada KDH diskutovala v sobotu v Trnave o možných kandidátoch na pozície predsedov štyroch samosprávnych krajov v budúcoročných komunálnych a regionálnych voľbách. Hnutie bude pre nich, ako aj pre kandidátov na primátorov krajských, okresných miest a starostov obcí hľadať širšiu podporu. Informoval o tom Stano Župa z komunikačného oddelenia KDH.

V súvislosti s kandidatúrou na šéfa Prešovského kraja diskutovali o predsedovi KDH Milanovi Majerskom. V Žilinskom, kraji o podpredsedovi KDH Igorovi Janckulíkovi, v Nitrianskom kraji o členke predsedníctva Martine Holečkovej.

V súvislosti s Trenčianskym krajom o krajskom predsedovi KDH Petrovi Máťošovi, ktorý je zároveň viceprimátorom Považskej Bystrice.

„KDH má 7 000 členov, 220 starostov a primátorov, 2 994 regionálnych a miestnych poslancov,“ spresnil Župa s tým, že spomedzi politických strán má KDH najviac starostov a mestských, miestnych i regionálnych poslancov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM