Filip Chudý Rôzne

Brodenie chodcov v snehu: Ako je to so zimnou údržbou na Orlovskom moste? FOTO

Považskobystrická mestská časť Orlové sa stala dostupnejšou pre peších vďaka novému chodníku. Lenže sú aj prípady, keď sa musia brodiť v snehu.

Ilustračný obrázok k článku Brodenie chodcov v snehu: Ako je to so zimnou údržbou na Orlovskom moste? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás už informovali, na zrekonštruovanej časti Orlovského mosta sa približne po mesiaci objavili vo vozovke diery. Spolu s cestou sa však v tejto časti mosta otváral v decembri aj nový chodník do/z Orlového, pričom pri kontrole spomínaných dier sme si všimli aj menší problém s ním.

Neodhrnutý chodník

Konkrétne sa týkal toho, že bol neodhrnutý od snehu, ktorý nebol čerstvo napadnutý. Bola v ňom len vyšliapaná cestička od ľudí a zvierat, čo je zároveň dôkaz, že je využívaný. Chodník na druhej strane do/z priemyselného parku bol pritom pekne od snehu odhrnutý. Zaujímalo nás teda aj to, ako je to s jeho zimnou údržbou.

„Technické parametre tohto chodníka sú iné, ako sú parametre chodníka na druhej strane mostného telesa, teda sú podstatne užšie, čím je maximálne sťažená zimná údržba mechanizmami,“ ozrejmil Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Ručne

V najužšom mieste, ktoré je spôsobené osadením informačnej dopravnej značky „centrum rovno a Žilina doprava – 32 km“ priamo do chodníka, je priestor široký približne 120 centimetrov, inak má tento chodník šírku približne 150 centimetrov a viac.

Chodník podľa slov z TSK plní funkciu pri bežnej údržbe a prehliadkach mostného telesa. „Správa ciest TSK vzhľadom na parametre chodníka realizuje zimnú údržbu len ručne bez možnosti využitia mechanizmov,“ doplnil Plánek.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo na Orlovskom moste.

OBRAZOM: Nový chodník na Orlovskom moste vyzerá v zime aj takto
8
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM