Filip Chudý Šport Iné športy

Boj o MS začína: V nominácii Slovenska má Považská Bystrica bohaté zastúpenie, FOTO

Dvaja nováčikovia, veľké prekvapenie, jeden navrátilec a jedno zranenie. Taká je z považskobystrického pohľadu nominácia hokejovej reprezentácie.

Ilustračný obrázok k článku Boj o MS začína: V nominácii Slovenska má Považská Bystrica bohaté zastúpenie, FOTO
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Slovenská hokejová reprezentácia sa stretla vo štvrtok v Piešťanoch na prvom oficiálnom reprezentačnom zraze pred MS v Rige. Tréner Craig Ramsay mal k dispozícii dvoch brankárov, siedmich obrancov a dvanásť útočníkov.

V pôvodnej nominácii sa objavili až štyria odchovanci považskobystrického hokeja – Andrej Šťastný, Miloš Bubela, Daniel Gachulinec a Miroslav Mucha.

Šťastný vypadol

Andrej Šťastný si však obnovil zranenie a nebude sa môcť predstaviť v piešťanskom kempe. V tejto chvíli tak tento 30-ročný útočník nemôže zabojovať o MS, ktoré by boli preňho štvrté v kariére po rokoch 2014, 2016 a 2017.

Pritom mal patriť medzi najskúsenejších hráčov súčasného výberu. Takto sa na jeho adresu pred pár dňami pre portál hockeyslovakia.sk vyjadril generálny manažér Miroslav Šatan: „Andrejove úlohy sú jasné aj z minulosti. Je to skúsený hráč, bojovník, pričom tieto jeho vlastnosti sa ukázali aj v play-off. Je to navyše center, čo je pre nás dôležitá pozícia.“

Považskobystrická stopa

Pre 27-ročného obrancu Daniela Gachulinca to bude vôbec premiéra v seniorskej reprezentácii. Ďalším absolútnym nováčikom a tiež najväčším prekvapením nominácie je rodák z Bytče Miroslav Mucha, ktorý hrával za HK 95 Považská Bystrica v mládeži. Skúsenejším v tomto smere je 28-ročný útočník Miloš Bubela, ktorý má 13 reprezentačných štartov, v ktorých strelil dva góly. Navyše si zahral aj na zimnej olympiáde 2018.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Mucha pôsobí v univerzitnej súťaži NCAA v tíme Lake Superior. „Bol v tom zainteresovaný Oto Haščák (asistent generálneho manažéra, pozn.). Bol som v dobrom tíme, pán Haščák ma videl hrať. Je to pre mňa veľká česť a som rád za túto ponuku. Budem sa snažiť dostať na MS. Musím dať zo seba maximum,“ povedal.

Medzi najväčšie prednosti 23-ročného krídelníka patrí najmä korčuľovanie: „Hokej smeruje do korčuľovania, snažil som sa na tom pracovať.“ Po príchode do kabíny väčšinu nových spoluhráčov nepoznal, ale videl aj známe tváre: „Poznám sa s Milošom Bubelom, vyrastali sme spolu, a aj s Danom Gachulinocm. Je to pre mňa o to ľahšie.“

Športové správy

Program a nominácia

Program Slovákov bude v najbližších dňoch nabitý. Najprv ich preveria Lotyši v rámci Kaufland Challenge od 20. do 21. apríla a o tri dni neskôr v prípravnom dvojzápase aj Nemci (24. a 25. apríla). Po druhom zápase s Nemeckom urobia tréneri zmeny v nominácii a tím sa opäť zíde v stredu 28. apríla. V druhom prípravnom bloku absolvujú ďalšie štyri prípravné stretnutia – dve s Rakúskom v Piešťanoch (1.-2. mája) a dve proti Česku v Prahe (6.-7. mája). Po nich tréneri uzavrú nomináciu na MS.

Nominácia na tréningový kemp, Kaufland Challenge 2021 a dvojzápas s Nemeckom v Piešťanoch (15. – 25. apríla 2021):

brankári: Denis Godla (HC Litvínov/ČR, 13/0), Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR, 22/0)
obrancovia: Martin Bučko (HC Dynamo Pardubice/ČR, 0/0), Marek Ďaloga (HC Dynamo Pardubice/ČR, 96/10), Daniel Gachulinec (HC 07 Detva, 0/0), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta/Fin., 23/0), Martin Chovan (iClinic Bratislava Capitals, 15/2), Adam Jánošík (IK Oskarshamn/Švéd., 64/3), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 26/0), Martin Vitaloš (HK Nitra, 0/0)
útočníci: Miloš Bubela (iClinic Bratislava Capitals, 13/2), Dávid Buc (iClinic Bratislava Capitals, 40/3), Martin Faško-Rudáš (HC 05 Banská Bystrica, 0/0), Daniil Fominych (HK Levice/HK Nitra, 0/0), Adrián Holešinský (HK Nitra, 0/0), Michal Chovan (HK Košice, 14/2), Andrej Kollár (HK Nitra, 6/0), Patrik Lamper (HC 05 Banská Bystrica, 13/2), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec/Rus., KHL, 22/6), Miroslav Mucha (Lake Superior Stat Univ./USA, NCAA, 0/0), Oliver Okuliar (HK Dukla Trenčín, 0/0), Marek Tvrdoň (HK Nitra, 0/0)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo na tréningu hokejovej reprezentácie.

FOTO: Zraz slovenskej reprezentácie pred MS aj s odchovancami Považskej Bystrice
9
Galéria
Zdroj: TASR/SZĽH/Andrej Galica

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM