Filip Chudý Kultúra

Bohatá porcia na víkendový oddych: Považská a okolie zažijú tieto akcie

Ak nechcete premrhať najbližšie voľné dni, potom sa už na ne dopredu pripravte. Vyberte si z bohatej ponuky víkendových akcií v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Bohatá porcia na víkendový oddych: Považská a okolie zažijú tieto akcie
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dni mesta

16. – 17. júna, pred mestským úradom

Považská Bystrica v tomto roku oslávi 71. výročie udelenia štatútu mesta. Pri tejto príležitosti sú nachystané veľké dvojdňové oslavy. Pripravený je bohatý kultúrny program, o ktorý sa postarajú domáce súbory a talenty, ale aj zaujímaví hostia.

Autá 3

16. júna o 15:00 a 18. júna o 14:00 a 16:30, kino Mier

Legendárny Bleskový McQueen náhle zistí, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia superrýchlych áut. Späť do hry mu môže pomôcť len Cruz Ramirezová, mladá mechanička, ktorá má však aj vlastné ambície. A inšpiráciou je mu len dávny mentor, staručký Doc Hudson. Slávny pretekár s číslom 95 musí dokázať, že v ňom stále bije srdce šampióna a zabojovať o Piston Cup. Americká animovaná komédia.

Veterán tour Manín

17. júna o 9:00, parkovisko pred M-parkom

Spanilá jazda historických vozidiel povedie z Podjavorníka do Považskej Bystrice, kde je od 9:00 do 10:00 prestávka, ktorú môžu využiť všetci záujemcovia na to, aby si pozreli vzácne historické kúsky zaparkované pred M-parkom. Z nášho mesta bude Veterán tour Manín pokračovať ďalej, navyše ľudia v Stupnom, Brvništi a Papradne si v popoludňajších hodinách tiež budú môcť pozrieť vzácne vozidlá.

MSR v rope skippingu

17. júna o 10:00, športová hala

Považská Bystrica bude dejiskom prvých majstrovstiev Slovenska v rope skippingu, čiže skoku cez švihadlo. Ako sa bude dariť našim zástupcom?

Futbal: Podmanín – Považská Bystrica

17. júna o 15:00, ihrisko v Podmaníne

Futbalisti MŠK Považská Bystrica už síce majú istý postup do piatej ligy, ale čaká na ich ešte veľké derby v Podmaníne, ktorý je druhý v tabuľke. Ako dopadne vyvrcholenie tohto ročníka?

Javornícke ozveny XI.

17. júna o 16:30, Hvozdnica

XI. ročník festivalu dedičstva ľudovej kultúry z dolín Javorníkov začne v areáli základnej školy a od 18:00 bude pokračovať v kultúrnom dome. Vystúpia viacerí známi umelci z nášho okolia.

Tanečná zábava v prírode

17. júna o 20:00, Čelkova Lehota

V areáli futbalového ihriska v Čelkovej Lehote bude tanečná zábava v prírode, pričom do tanca zahrá skupina Extra.

Múmia

18. júna o 19:00, kino Mier

Pred dvetisíc rokmi v Egypte sa veľmi ambiciózna princezná Ahmanet chystá na prevzatie vlády v krajine po svojom otcovi a pre naplnenie svojho cieľa sa neváha spojiť s temnými silami a vykonávať veci, z ktorých tuhne krv v žilách. Americký akčný film s Tomom Cruiseom.

Na bicykloch okolo priehrady

18. júna o 10:00, štart pri kine Mier

Keďže na pôvodnej trase sa stavia železnica, tento rok bude zmenená trasa a pôjde sa okolo Manína. Dĺžka ostáva, ale bude hornatejšia (minimálny rozdiel), preto sa bude na bicykloch trochu dlhšie, ale stále ostáva vhodná pre všetky vekové kategórie. Popoludňajší program bude tento rok bohatší, takže sa je na čo tešiť.

V srdci Javorníkvo

18. júna o 15:00, amfiteáter v Papradne

Ide o piaty ročník folklórneho festivalu, ktorý bude mať program s názvom Ottitá potitá pri príležitosti 35. výročia založenia folklórnej skupiny Podžiaran a bud sa tiež spomínať na papradnianske mátohy. Vystúpia viaceré domáce a tiež zahraničné skupiny.

Miroslav Ješko: Z mojich ciest

Kino Mier

Výstava fotografií považskobystrického rodáka s podtitulom Egypt a výber cestovateľských fotografií. V kine Mier si ju môžete pozrieť do 30. júna v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania, je sa na čo tešiť: Tieto atrakcie ponúkajú Dni mesta, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM