Filip Chudý Krimi

Autá padali do potoka: Jedno z výšky 10 metrov, zranených previezli do nemocnice

Po príchode zimného počasia sa roztrhlo aj vrece s nehodami na Považí. Tieto dve autá dokonca skončili v koryte rieky.

Ilustračný obrázok k článku Autá padali do potoka: Jedno z výšky 10 metrov, zranených previezli do nemocnice
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

V dvoch dňoch za sebou sa v okrese Ilava odohrali nehody, po ktorých skončili autá v potoku, pričom spadli do koryta z poriadnej výšky. Informovalo o tom na svojom webe Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru. Prvá nehoda sa stala v katastri obce Ladce v smere na Butkov, kde zasahovali štyria dubnickí hasiči.

Transport do sanitiek

Havarované vozidlo zostalo následkom udalosti uviaznuté v potoku, v hĺbke cca 10 metrov pod úrovňou vozovky. Viď foto.

„Vozidlo bolo prevrátené na boku, pričom vo vnútri automobilu sa nachádzali dve osoby, ktoré boli pri vedomí,“ opísali hasiči. Tí pomocou lezeckej techniky zostúpili na miesto udalosti. „Následne vozidlo stabilizovali a prostredníctvom hydraulického zariadenia z automobilu vyslobodili postihnuté osoby, ktorým poskytli prvotné ošetrenie. Následne v spolupráci so zdravotníkmi osoby transportovali do sanitiek, ktoré ich odviezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ doplnili k štvrtkovej nehode.

Správy z Považia

Na streche

O deň neskôr v susednej Košeci tiež skončilo auto v potoku. „Po príchode hasičov na ohlásené miesto bolo zistené, že vodič havarovaného automobilu bol mimo vozidla v starostlivosti zdravotníkov. Postihnuté vozidlo, ktoré bolo prevrátené na strechu sa nachádzalo v koryte potoka. A to v hĺbke cca 3 metre pod úrovňou vozovky,“ ozrejmili.

Zasahujúci hasiči pomocou motorovej píly odstránili konáre, ktoré bránili bezpečnému vytiahnutiu uviaznutého automobilu a pomocou špeciálneho vyslobodzovacieho vozidla ho vytiahli späť vozovku a prevrátili na kolesá.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM