Filip Chudý Iné športy

Andrej Meszároš prestupuje: Jeho spoluhráčom bude ďalší Považskobystričan

Odchovanec považskobystrického hokeja Andrej Meszároš sa vracia po dlhých rokoch na Slovensko, ale hrať bude prestížnu kontinentálnu súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Meszároš prestupuje: Jeho spoluhráčom bude ďalší Považskobystričan
Zdroj: TASR

Najznámejší odchovanec HK 95 Považská Bystrica mení klub. Andrej Meszároš podpísal zmluvu do 30. apríla 2017 s HC Slovan Bratislava. V najbližšej sezóne tak bude obliekať dres jediného slovenského účastníka najprestížnejšej európskej súťaže KHL. V Bratislave budú z toho dôvodu odteraz pôsobiť dvaja Považskobystri­čania, keďže dres Slovana si už štyri roky oblieka aj 25-ročný útočník Andrej Šťastný.

Meszároš sa tak vracia na Slovensko po 12 rokoch, medzitým pôsobil v zámorí a v minulej sezóne aj v KHL v drese Sibiru Novosibirsk. Slovan bude pre tohto 30-ročného obrancu druhým klubom v tejto súťaži. „Andreja Meszároša vítame v mužstve a veríme, že svojimi bohatými skúsenosťami a kvalitami bude pre HC Slovan veľkým prínosom na ľade i mimo neho,“ píše sa na oficiálnom webe klubu.

„Slovan je popredný slovenský klub s výborným zázemím, hrajúci kvalitnú európsku súťaž, pôsobeniu v tomto klube som sa nikdy nebránil. Vedenie prišlo s konkrétnou ponukou, s ktorou som súhlasil. Ligy sa pomaly budú rozbiehať a aj ja som chcel mať jasno, kde budem túto sezónu hrať,“ povedal Meszároš.

Ten podľa vlastných slov pozná viacero spoluhráčov, veď s viacerými hrával v reprezentácii a Slovanu by chcel v novej sezóne pomôcť predovšetkým do play-off. Pre považskobystrického odchovanca bude Slovan už deviatym klubom v profesionálnej kariére, ale len druhým na Slovensku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prezident považskobystrického klubu pred sezónou: Čakáme na ľad a riešime káder

Tomáš Brigant mení klub: Považskobystrický odchovanec má veľký cieľ

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM