Filip Chudý Kultúra

Akcie po celom Považskobystrickom okrese: Kde sa ako lúčia s prázdninami?

Posledné voľné dni pred začiatkom nového školského roka sa snažia využiť na zábavu v celom okrese. Kde si čo pripravili?

Ilustračný obrázok k článku Akcie po celom Považskobystrickom okrese: Kde sa ako lúčia s prázdninami?
Zdroj: TASR

Hádzaná: Považská Bystrica – Hranice

1. septembra o 19:00, športová hala

Počas tohto víkendu už síce štartuje nová hádzanárska sezóna, ale keďže Prešov má pohárové povinnosti, náš vzájomný zápas na jeho pôde sa odložil. Preto odohráme teraz generálku na novú sezónu proti Hraniciam.

Po strništi bos

1. septembra o 19:00, kino Mier

Osemročný Eda je vytúžené dieťa, ktoré rodičia strážia viac, ako je zdravé. Edu Součka a jeho mamičku a otecka už diváci poznajú z filmu Obecná škola. Vo filme Po strništi bos sa príbeh vracia na samotný začiatok, do Edovho ranného detstva. Autorská rodinná dvojica Jan a Zdeněk Svěrákovci prináša do kín ďalší zo svojich lyrických filmov o detstve a hrdinstve v každom z nás.

Letné kino: Bociany

1. septembra o 20:00, futbalové ihrisko v Domaniži

V Domaniži sa budú tentoraz v rámci letného kina lúčiť s prázdninami. Premietať sa bude rozprávka Bociany. Vstup je voľný.

Považskobystrický motocykel 2017

2. septembra o 9:00, pešia zóna pred kinom Mier

Posledný víkend pred začiatkom školského roka bude patriť v našom meste už 9. ročníku súťažnej prehliadky motocyklov vyrábaných v Považských strojárňach.

MTB maratón Pružina

2. septembra o 10:00, Pružina

11. ročník MTB maratón Pružina je zaradený do Považsko-Strážovského pohára 2017 a ide aj o ďalšie kolo Detskej považskej cykloligy. Preteky štartujú o 10:00, následne je pripravený aj sprievodný program.

Adam-Stav cup 2017

2. septembra o 13:00, motokrosový areál Sverepec

Vo Sverepci pokračuje tohtoročný nový seriál MM SR a Slovenského pohára v quadcrosse a Pohár SMF v motokrose mládeže (MX50, MX65) a žien štvrtým, predposledným podujatím. Súčasťou programu je i voľný pretek tried MX1hobby a MX2Hobby. Program podujatia začína už ráno o 8:15 tréningami, štart prvej finálovej jazdy je na programe o 13:00.

Hokejbal: Považská Bystrica – Košice

2. septembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Naši hokejbalisti štartujú novú sezónu, pričom na úvod privítajú nováčika z Košíc. Ako obstoja v prvom zápase základnej časti?

Futbal: Považská Bystrica – Bošany

2. septembra o 16:00, futbalový štadión

Keďže sa oba kluby dohodli na zmene termínu, nebude sa hrať v tradičnom čase v nedeľu o 10:00, ale už v sobotu poobede. Považskobystričania zatiaľ nestratili ani bod, Bošany sú predposledné. Potvrdia naši chlapci dobrý vstup do sezóny?

Píšťalkárske Brvnište

2. septembra o 16:00, Historická škola – múzeum v Brvništi

Už 8. ročník folklórneho podujatia Píšťalkárske Brvnište, ktoré je venované tradičným hudobným nástrojom valašskej kultúry. Brvnište je známe výrobou píšťal a fujár podľa vzoru starých otcov. Vystúpia viacerí umelci, vstup je voľný.

Ukončenie prázdnin pri vatre

2. septembra o 18:00, Sádočné

V Sádočnom sa budú lúčiť s prázdninami pri vatre. Podujatie sa uskutoční za miestnym kultúrnym domom. Občerstvenie je zabezpečené.

VEREDA night run

2. septembra o 20:30, fontána pri kine Mier

Štart pretekov považskobystrického nočného behu ulicami mesta je o 20:30, ale už o 19:00 bude aj detský beh (ročník 2007 a mladšie) pre chlapcov a dievčatá na kilometrovej trati v centre mesta. Hlavný beh pôjde z centra smerom na veľkú okružnú križovatku a späť.

Papradňanský Boľceň

3. septembra o 10:00, Koliba Papradno

Súťaž podomácky vyrobených traktorov ponúkne aj tento rok atraktívne preteky s bohatým sprievodným programom a občerstvením.

Hodové slávnosti v Kostolci

3. septembra, Kostolec

Malebná obec Kostolec a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravili pre návštevníkov zaujímavý kultúrny program, zábavné atrakcie pre deti – kolotoč, nafukovací hrad a pre každého účastníka guláš zdarma.

Veľká oriešková lúpež 2

3. septembra o 16:00, kino Mier

Pripraviť sa, pozor, orechyyyy! Veveričiak Surly a jeho priatelia Buddy, Andie a Precious zistia, že starosta mesta Oakton City sa rozhodol v ich prírodnom parku vybudovať obrovský zábavný park. Ich domovy zničia buldozéry… Americká animovaná komédia.

Temná veža

3. septembra o 19:00, kino Mier

Idris Elba a Matthew McConaughey vo fantasy filme inšpirovanom rovnomennou knižnou sériou bestsellerov z pera majstra hororu Stephena Kinga. Posledný žijúci pištoľník Roland Deschain sa už roky snaží nájsť bájnu Temnú vežu, ktorá spája všetky svety a drží vesmír pohromade…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Podhradské more otvorilo svoje brány: Letná zábava ľudí na VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM