Filip Chudý Kultúra

Akcia bude striedať akciu: TOP 10 júnových podujatí v Považskej a okolí

Tohtoročný jún je mimoriadne bohatý na akcie. Veľa z nich sa nám do výberu ani nezmestilo, pričom ďalšie ešte majú pribudnúť. Bude to husté!

Ilustračný obrázok k článku Akcia bude striedať akciu: TOP 10 júnových podujatí v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Ona a On tour

12. júna o 18:00, športová hala

Adela Vinczeová a Richard Müller sa zastavia aj na u nás. Vlaňajšie „Ona a On tour“ malo obrovský úspech, preto pokračujú aj tento rok. Minulý rok si koncerty užívali nielen diváci, ale aj obe hlavné hviezdy a práve preto tak dobre „vypálili“. Humor v spojení s kvalitnou hudbou a úžasným Richardovým hlasom sa ukázal ako správna voľba. Najlepšej slovenskej moderátorke sa podarilo predstaviť hudobnú legendu v novom, netradičnom svetle.

Dni mesta

15. – 16. júna, pred mestským úradom

Považská Bystrica v tomto roku oslávi 72. výročie udelenia štatútu mesta. Pri tejto príležitosti budú nachystané veľké dvojdňové oslavy. Pripravený bude bohatý kultúrny program. Počas dvoch dní sa ľudia môžu tešiť na interpretov ako Pavol Hammel, Lina Mayer, Lukáš Adamec, Mária Čírová, Celeste Buckingham či HEX.

Veterán tour Manín

16. júna o 10:00, parkovisko pred M-parkom

Spanilá jazda historických vozidiel povedie z Podjavorníka do Považskej Bystrice, kde je od 10:00 do 11:30 výstava vozidiel, pričom tá bude neskôr aj v Bytči (od 14:00), Stupnom (od 15:15), Brvništi (od 16:00) a Papradne (od 17:00).

Majstrovstvá Slovenska v malom futbale

22. – 24. júna, futbalový štadión (umelá tráva)

Už siedmy ročník Majstrovstiev Slovenska v malom futbale sa tento rok odohrá na umelej tráve v Považskej Bystrici. Zúčastnené tímy si zahrajú nielen o titul pre najlepšie mužstvo Slovenska, ale aj o účasť v Lige majstrov a hráči o miestenku do reprezentačného výberu na MiniEURO 2018 v Kyjeve.

Považská rockuje fest 2018 (Budík)

22. júna o 17:30, ihrisko za krytou plavárňou

Tréningové ihrisko za krytou plavárňou bude dejiskom festivalu, ktorý má dobročinný nádych. Prídu zahrať Aya, Arzén, Karpatské chrbáty, Quo Machine, No smoking či Arkana.

VEREDA Night run

23. júna 21:00, fontána pri kine Mier

Štart pretekov 3. ročníka považskobystrického nočného behu ulicami mesta bude o 21:00, ale už o 19:00 bude aj detský beh. Trasa hlavného behu pôjde z centra smerom na veľkú okružnú križovatku a späť.

Rozprávkový les

24. júna o 13:30, areál VI. ZŠ SNP

Aj tento rok sa pripravuje Rozprávkový les, ktorý sľubuje plno zábavy. Konať sa bude aj po roku v areáli šiestej základnej školy a tiež v miestnom lesoparku.

Hug Day 2018

27. júna od 10:00, Považská Bystrica

Je tu 7. ročník Dňa objatí (Hug Day), ktorý sa uskutoční v Považskej Bystrici druhýkrát. V tento deň budete môcť stretnúť v našom meste dobrovoľníkov, ktorí sa vám budú snažiť vyčarovať úsmev na tvári objatím.

Summer street party

29. júna o 16:00, pred mestským úradom

Letné prázdniny budú štartovať veľkou šou, pričom sa bude na čo tešiť, keďže prídu zaujímaví umelci.

Strážov Classic

30. júna o 8:00, Považská Bystrica a okolie

Už 4. ročník veterán rely majiteľov historických vozidiel. Miesto štartu i cieľa je v Považskom Podhradí. Mottom 4. ročníka je spoznávanie zaujímavých miest za volantom veterána bez pretekania. Navštívi sa aj centrum Považskej Bystrice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM