Filip Chudý Rôzne

Zrúcanina Považského hradu ožije: Očakáva sa výnimočná atmosféra

Vďaka Združeniu hradu Bystrica sa Považský hrad stále darí zachovávať, no nielen to. Počas tohto víkendu sa naň chystajú stovky ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Zrúcanina Považského hradu ožije: Očakáva sa výnimočná atmosféra
Zdroj: Združenie hradu Bystrica

Združenie hradu Bystrica pripravilo podujatie Noc hradov a zrúcanín 2016 na Považskom hrade. To sa uskutoční v sobotu od 17:00 na samotnom hrade. V programe vystúpia Sokoliari Falconarii so svojimi vtákmi rôznych druhov. Zahrajú aj harmonikári z FS Limbora, ktorí udržiavajú a propagujú ľudovú kultúru z okolia. Tiež je pripravené divadelné predstavenie Skrotenie zlej ženy v podaní DS Commedia z Popradu. To zahrá komédiu pre štyroch účinkujúcich, keď klasické svetové dielo ukážu v komornej a výrazne komediálnej úprave.

„Toto podujatie rodíme ako poďakovanie pre tých, čo sa podieľali na hrade. Nech si aj ľudia pozrú veci, ktoré sa za tie roky na hrade udiali. Tiež nám ide o to, aby sa tam ľudia zabavili vďaka bohatému programu, zaujali ich veci okolo hradu a v budúcnosti sa v nich aj angažovali,“ povedal predseda Združenia hradu Bystrica Štefan Paluš.

V sprievodnom programe vystúpi lukostrelecká skupina Lieska, môžete si tiež pozrieť výstavu exponátov z múzea Ladislava Janecha, pričom k dispozícii budú aj tvorivé dielne pre deti z Vlastivedného múzea Považská Bystrica. „Na hrade je vždy výnimočná atmosféra a takú očakávam aj teraz. Kto má teda záujem o pamiatky a akcie pod holým nebom, ten je vítaný,“ vyjadril sa Štefan Paluš.

Ten očakáva účasť okolo 300 ľudí, pričom nepredpokladá, že sa podujatie kvôli nepriazni počasia zruší. „Počasie vyzerá, že bude dobré. Nebude horko, nebude pršať, nebude zima, čiže tak akurát,“ dodal predseda Združenia hradu Bystrica. Povinnou výbavu pre návštevníkov podľa organizátorov má byť pevná obuv, baterka a dobrá nálada. No a keďže sa jedná o zrúcaninu hradu, vstup je na vlastné riziko.

Program podujatia

  • 17:00 Sokoliari Falconarii
  • 18:00 Harmonikári z FS Limbora
  • 19:00 Divadelné predstavenie Skrotenie zlej ženy v podaní DS Commedia Poprad
  • 20:20 Prezentácia združenia

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Víkend v Považskej a okolí prichádza: 10 tipov na akcie, ako ho možno stráviť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM