Filip Chudý Krimi

Známy dobrovoľník Ivan čistil Domanižanku, až... Zalial ho studený pot, pyrotechnik na ceste!

Známy dobrovoľník z nášho mesta Ivan Sikorai, ktorý čistí Považskú Bystricu od odpadkov, našiel pri čistení Domanižanky spolu s kamoškami priamo vo vode niečo, nad čím ostáva rozum stáť.

Ilustračný obrázok k článku Známy dobrovoľník Ivan čistil Domanižanku, až... Zalial ho studený pot, pyrotechnik na ceste!
Zdroj: Ivan Sikorai

Aj v stredu popoludní sa vybrali členovia skupiny Chceme krajšiu PB na dobrovoľné čistenie nášho mesta. Tentoraz boli traja, spolu s Ivanom Sikoraiom aj dve jeho spolupracovníčky Radka a Andrea. Čistili Domanižanku a jej okolie, pričom Ivan Sikorai našiel priamo v nej vo vode v blízkosti Tesca a Planeo Elektro ručný granát. „Ja som čistil v potoku, baby na kraji, no a zrazu granát! Ako som si všimol bol už trošku špinavý od nánosov v potoku,“ povedal nám 28-ročný Ivan Sikorai. Ten zavolal políciu. Podľa jeho slov na miesto prišli najprv mestskí, potom štátni policajti, no a následne aj pyrotechnici. Celé územie policajti označili páskou.

„Ten granát bol ťažký, videl som, že celý plášť ma kovový, tak som hneď vedel, že to nie je na hranie. Videl som, že je zaistený, tak som myslel, že ešte použitý nebol a že je funkčný,“ vyjadril sa nám známy dobrovoľník Ivan Sikorai.

Ako nám ďalej prezradil, od policajtov sa dozvedel, že je to obranný typ granátu RG-4 a môže byť smrteľný až na 80 metrov, no a nenachádzal sa v potoku viac ako dva mesiace. „Pyrotechnik zistil, že sa jedná o obranný ručný granát so zapaľovačom. Granát bol bez trhaniny TNT a chýbala v ňom celá pyrotechnická časť. To znamená, že nájdený granát neobsahoval rozbušku. Iná munícia v potoku a blízkom okolí po pyrotechnickej prehliadke nebola nájdená. Pyrotechnik granát zaistil a previezol do skladu zaistenej munície,“ informovala nás Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.

Ivan Sikorai čistí Domanižanku a vlastne aj celú Považskú Bystricu už veľmi dlhé obdobie, ale ako nám povedal, niečo takéto zažil prvýkrát, pričom nám prezradil aj svoje prianie: „Len dúfam, že nabudúce nenájdeme mŕtvolu!“ Treba veriť, že prianie predsedu občianskeho združenia Chceme krajšiu PB, ktorý v sobotu oslávi 29. narodeniny, sa aj splní.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa pre Považskú: Nové združenie mladých má veľké plány!

Muži zákona prezradili dôležitý dátum: Považskobystri­čania, v tento deň si dávajte veľký pozor

Foto: ilustračné

Granát v Domanižanke: Takto vyzeral po rozobratí
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM