Filip Chudý Rôzne

Známu považskobystrickú križovatku čaká zmena: Doprava by sa mala zrýchliť

V krátkom čase by mala nastať zmena dopravnej situácie na Orlovskom moste. Čo všetko má byť po novom?

Ilustračný obrázok k článku Známu považskobystrickú križovatku čaká zmena: Doprava by sa mala zrýchliť
Zdroj: Dnes24.sk

Známa križovatka ciest II/507 a II/517 na konci Orlovského mosta na okraji Považskej Bystrici síce disponuje svetelným signalizačným zariadením, ale to nie je v ostatných rokoch využívané na riadenie dopravy. Účastníci cestnej premávky sa na spomínanej križovatke preto riadia zvislým a vodorovným dopravným značením, no hlavne v čase dopravnej špičky vzniká problém s odbočením vľavo v smere z Orlovského mosta na Púchov.

No tomu by mal byť čoskoro koniec. Na Mestskom úrade v Považskej Bystrici sa minulý mesiac stretli zástupcovia všetkých zúčastnených strán, menovite Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), Správa ciest TSK, Okresný úrad Považská Bystrica, Okresný dopravný inšpektorát Policajného zboru SR a Mesto Považská Bystrica, a to vo veci spustenia svetelnej signalizácie na Orlovskom moste.

Zhoda všetkých strán

Ako nám prezradila Veronika Rezáková z Oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, zúčastnené strany sa zhodli na potrebe opätovného sprevádzkovania svetelnej signalizácie na križovatke ciest II/507 a II/517, ktoré zabezpečí Správa ciest TSK v termíne do konca októbra 2016 s predpo­kladanými nákladmi do 4000 eur s DPH.

„Svetelná signalizácia bude zosynchronizovaná so svetelnou signalizáciou na križovatke na diaľničný privádzač. Prevádzka samotnej svetelnej križovatky bude po jej sprevádzkovaní Správou ciest TSK v gescii mesta Považská Bystrica,“ povedala Veronika Rezáková.

Presný termín neznámy

Obe svetelne riadené križovatky na Orlovskom moste by teda mali byť zosynchronizované tak, aby nevznikali priamo na moste kolóny vozidiel, ale aby vďaka zelenej vlne plynulo prichádzali, resp. odchádzali z Považskej Bystrice.

Ale kedy sa tak konkrétne stane, ešte nie je určené. „Presný termín zatiaľ nevieme konkretizovať, keďže na spustenie svetelnej signalizácie bolo potrebné zrealizovať prieskum trhu na dodávateľa. Prieskum je v súčasnosti ukončený, nasleduje samotné verejné obstarávanie na realizáciu opravy,“ dodala Veronika Rezáková

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Pobočka Považskej knižnice sa sťahuje: Mesto má s budovou jasný plán

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM