Filip Chudý Rôzne

Zmeny v považskobystrickej nemocnici: Na rade je stravovanie pacientov

Výťahy, operačné sály, nové maľovky. Útroby považskobystrickej nemocnice prechádzajú rekonštrukciou. Novinky majú pribúdať aj ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v považskobystrickej nemocnici: Na rade je stravovanie pacientov
Zdroj: Dnes24.sk

Charitatívno-súťažná akcia Cechu maliarov Slovenska s názvom Farbou pre radosť duše neznamenala jedinú zmenu priestorov Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici v ostatnom období, uskutočnilo sa v nej totiž niekoľko významných investícií.

Ako prezradil poverený riaditeľ nemocnice Igor Steiner, ktorý je zároveň aj poslancom za Trenčiansky samosprávny kraj, z prostriedkov kraja sa podarilo zrealizovať rekonštrukciu výťahov v starej časti nemocnice. „Ich technický stav bol už naozaj zlý a prevádzka riziková, takže táto obnova prišla naozaj v hodine dvanástej. Dnes sú výťahy kompletne vynovené a moderné,“ vyjadril sa Steiner.

Vynovené operačné sály

Okrem toho kompletnou obnovou prešla operačná sála krčnej jednodňovej ambulantnej starostlivosti. „Taktiež sa nám na tom istom pracovisku podarilo vytvoriť novú operačnú sálu. Poslednou akciou, financovanou župou, bola príprava projektovej dokumentácie ku kompletnej rekonštrukcii kuchyne,“ priblížil Igor Steiner.

„Máme tiež kompletne zrekonštruované operačné sály na chirurgickom oddelení. Celá investícia bola financovaná zo súkromných zdrojov, ktoré zabezpečil primár Ladislav Korec, za čo mu patrí nesmierna vďaka. Nebyť jeho snahy, tak táto rekonštrukcia by sa nemohla uskutočniť,“ povedal Steiner.

Ďalšie plány

Poverený riaditeľ prezradil aj ďalšie plány, podľa ktorých by sa v budúcom roku z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja mala realizovať rekonštrukcia nemocničnej kuchyne, keď pôjde o kompletnú obnovu vrátane priestorov, obslužných miestností, technického vybavenia. „Taktiež by týmto krokom mal byť spustený iný spôsob prípravy stravy, ale aj jej servírovania. Prejsť by sme mali na takzvaný tabletový systém. Ide o spôsob servírovania stravy, kedy na jednom podnose je naservírovaná strava už priamo v kuchyni. Takto uzavretá sa dostane k pacientovi,“ vysvetlil Steiner s tým, že obslužný personál už tak nebude na oddeleniach nakladať jedlo z hrncov.

Okrem rekonštrukcie kuchyne plánuje nemocnica v rámci schvaľovania rozpočtu župy požiadať aj o financie na kompletnú rekonštrukciu jednotky intenzívnej starostlivosti na internom oddelení. Vedenie nemocnice by tiež uvítalo kompletnú rekonštrukciu pôrodnej sály na gynekologicko-pôrodníckom oddelení.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nemocnicu v Považskej čaká unikátny projekt: Na deň ju obsadia desiatky maliarov

Práce na Považskom hrade: Turisti majú zákaz vstupu do odvolania

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM