Filip Chudý Rôzne

Zmeny aj v považskobystrických autoškolách: Vodičák bude drahší

Ani autoškolám v Považskej Bystrici sa nevyhli nové zmeny, ktoré sa dotknú aj cien za vodičský výcvik. Koľko bude stáť vodičák v Považskej?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny aj v považskobystrických autoškolách: Vodičák bude drahší
Zdroj: TASR

Slovenské autoškoly si musia do konca novembra 2016 kúpiť identifikačné zariadenia, ktoré majú dohliadať na to, či splnili počty povinných jázd a teórie. Dôvodom montáže je monitorovanie budúcich šoférov. A to nielen v autách. Používanie nových technológií sa týka aj učební a trenažérov. Ako sa to tieto zmeny dotknú hlavne cien v považskobys­trických autoškolách, to sme zisťovali u troch z nich.

Ako nám prezradila Dáša Šušková z Autoškoly Šuška Miroslav nová cena za výcvik vodičov sa bude odvíjať od toho, koľko autoškola zaplatí za veci, ktoré potrebuje mať k schváleniu novej registrácie, pričom tých vecí je podľa nej strašne veľa, no hlavne to záleží od cien GPS. „Preto v tejto chvíli neviem presne povedať, aké budú nové ceny, ale určite pôjdu hore,“ povedala Šušková.

„No chystaný nový zákon nie je len o cene, ale aj o ďalších veciach, ktoré budú musieť ľudia spĺňať, čo je dôležitejšie, ako tá cena. A to ľudí odradia skôr tie podmienky, ako tá cena, pretože ak ľudia majú v dnešnej dobe na nákup plných košíkov v obchode, budú mať aj na autoškolu,“ vyjadrila sa Dáša Šušková.

Že sa budú ceny zvyšovať, to nám potvrdila aj Stanislava Mihálková z autoškoly LUMIST, ale nevedela povedať, že presne o koľko, keďže to podľa jej slov záleží od nových prevádzkových nákladov. „Odhadom to môže ísť na takých približne 600 eur, ale to nie je ešte stopercentné,“ vyslovila sa Mihálková s tým, že aj ich autoškole vzniknú ďalšie problémy, čo sa týka miestností na výučbu, GPS a množstva ďalších vecí.

„Nové zmeny sa zvýšenia cien dotknú dosť podstatne. U nás je cena teraz cirka 400 eur, aj 350 eur. No autoškoly zo Žiliny, Prievidze a okolia majú ceny už 560 eur a viac,“ prezradil Ján Líška z AUTOŠKOLA PROFI. Podľa Líšku nie sú zariadenia GPS pre výcvik podstatné. „Určite ho to neskvalitní, skôr zhorší. Do áut sa GPS montuje preto, aby sa v autoškolách nepodvádzalo, lenže autoškoly nevydávajú vodičské preukazy, tie vydáva polícia,“ Ján Líška.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

August a takáto výstraha? Teploty v Považskobys­trickom okrese klesnú pod nulu!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM