Filip Chudý Futbal

Zmena v realizačnom tíme považskobystrických futbalistov: Šéf klubu verí, že to bude fungovať

Krátko pred začiatkom letnej prípravy na novú futbalovú sezónu prišlo v MŠK Považská Bystrica k zmene v realizačnom tíme mužov. K ďalším úspechom by mal pomôcť podobný model, aký ukázali na Eure Islanďania.

Ilustračný obrázok k článku Zmena v realizačnom tíme považskobystrických futbalistov: Šéf klubu verí, že to bude fungovať
Zdroj: TASR

Futbalisti MŠK Považská Bystrica postúpili do šiestej ligy, čím splnili cieľ, preto možno trochu prekvapujúco vyznie správa, že pred novou sezónou nastala zmena v realizačnom tíme, keď doň prichádza 52-ročný tréner Rastislav Fiantok. Ide o bývalého hráča Považskej Bystrice, ktorý bol v sezóne 1986/87 najlepším strelcom slovenskej národnej ligy a o tri roky neskôr si v našom drese zahral aj najvyššiu československú sú­ťaž.

Ale ako nám prezradil predseda klubu Ján Panák, úplná zmena nenastala, doterajší tréner Marián Lovíšek totiž aj naďalej zostáva pri družstve. „My sme realizačný tím len doplnili o ďalšieho trénera, čo bola aj požiadavka pána Lovíšeka. Ten chcel ďalšieho trénera, ktorý mu pomôže a donesie nové tréningové poznatky, pričom bude mať tiež bližšie k mladším hráčom,“ povedal Panák. Náš klub by teda mal mať akúsi vyrovnanú trénerskú dvojicu, čo napríklad na Eure 2016 prinieslo úspech reprezentácii Islandu.

„V pondelok máme v klube trénerskú radu, kde budem chcieť od oboch trénerov počuť, ako sa medzi sebou dohodli, keďže spolu komunikovali. Čiže nemal by byť žiadny problém, resp. dúfam, že žiaden nebude, lebo neviete dopredu, čo sa môže stať. Ale ľudsky by si mali sadnúť, preto verím, že to bude fungovať,“ vyjadril sa šéf považskobystrického futbalu.

Náš klub má záujem vybudovať mužstvo z tých dorastencov, čo vybojovali postup do druhej ligy, ale v doraste vzhľadom na vek už skončili. Stavať mužstvo len na starších hráčoch sa totiž nedá, preto mladá krv má pomôcť v tom, aby naši futbalisti mohli časom konkurovať súperom minimálne v regióne. „Vyššia súťaž bude náročnejšia, na čo sa musíme pripraviť, aby sa nezopakovala situácia, ako na začiatku minulej sezóny, keď sme po postupe stratili veľa bodov, čo nás takmer stálo ďalší postup,“ vysvetlil Ján Panák.

A hoci je považskobystrický futbalový klub zameraný skôr na mládež, podľa slov jeho šéfa tiež musia dospelých dostať na nejakú úroveň, aby žiaci a dorastenci v MŠK mali nejaký cieľ, že tam sa chcú dostať. „Chceme si najlepších mládežníkov udržať, no keď budeme hrať iba v okrese, tak sa to ťažko dá dosiahnuť,“ vyslovil sa Ján Panák.

Pred novou sezónou sa zmenil súťažný poriadok, ktorý povoľuje striedavý štart hráčov, čo náš klub bude využívať. Úroveň mládežníckeho futbalu chce totiž zdvihnúť aj tak, že bude spolupracovať s klubmi na okolí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrickí dorastenci postúpili do druhej ligy: FOTO z oslavy

Tomášovi (18) sa z brány podaril husársky kúsok: Krásna rozlúčka s mužstvom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM