Filip Chudý Iné športy

Zlato a striebro do Považskej a to nie je všetko: Chalani, palec hore! FOTO

Nielenže každý reprezentant z nášho mesta získal na juniorských MS v hokejbale cenný kov, ale dvoch našich hráčov ocenili aj individuálne.

Ilustračný obrázok k článku Zlato a striebro do Považskej a to nie je všetko: Chalani, palec hore! FOTO
Zdroj: René Lazový

V anglickom Sheffielde v utorok vyvrcholili tohtoročné MS juniorov v hokejbale. Mimoriadny úspech na nich dosiahlo aj Slovensko, a to s výrazným považskobystrickým pričinením. Majstrom sveta sa po finálovej výhre 3:2 po samostatných nájazdoch nad Kanadou stal slovenský výber do 20 rokov, v ktorom od nás hrali Michal Bušovský, Lukáš Bednár, Ivan Švantner a Lukáš Ďurkech. „Finále bolo neskutočné, dreli sme jeden za druhého až do poslednej sekundy, verili sme si, že to zvládneme. A tak sa aj vďakabohu stalo. Pocity sú teraz neopísateľné,“ vyjadril sa Ďurkech.

Považskobystrickí hokejbalisti zbierali nielen tímové úspechy, ale dvaja z nich si dovezú domov aj individuálne ocenenia. Michal Bušovský sa stal najlepším obrancom MS do 20 rokov a Lukáš Ďurkech zas najlepším strelcom, keď v šiestich zápasoch zaznamenal sedem gólov.

„Toto ocenenie ma samozrejme teší, ale viac to, že sme majstri sveta. Bez mojich spoluhráčov by som to nedokázal, chcem sa im poďakovať za to, aká skvelá partia sme sa zišli a spravili takýto úspech,“ povedal elitný strelec turnaja Lukáš Ďurkech.

Kvarteto hráčov mal považskobystrický hokejbal aj v reprezentácii do 18 rokov, kde naše farby hájili Roman Kalaš, Ján Nahálka, Michal Luhový a Matej Turan. Tí po smolnej prehre 1:2 po predĺžení s Kanadou získali strieborné medaily. „S chalanmi sme dali do hry všetko, bohužiaľ, nepodarilo sa, ale aj druhé miesto na MS je pekné. Nejdeme sa vyhovárať na rozhodcov, aj keď bolo to také všelijaké… Stalo sa, sme druhí, dúfame, že o dva roky to napravíme,“ vyslovil sa Roman Kalaš.

Vo fotogalérii si pozrite tváre považskobystrických hráčov, plus individuálne ocenených.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľký úspech považskobystrického hokejbalu: Na svetovom šampionáte až osem hráčov! VIDEO

Foto: ilustračné

MS v hokejbale juniorov: Hráči z Považskej Bystrice
3
Galéria
Zdroj: HBK PROTEF Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM