Filip Chudý Iné športy

Zimný beh Považskou Bystricou: Zvíťazila skúsenosť a aj mladosť, FOTO

Naše mesto sa dočkalo svojho zimného behu. Ulice Považskej Bystrice patrili bežcom rôznych vekových kategórií. Kto boli víťazi podujatia?

Ilustračný obrázok k článku Zimný beh Považskou Bystricou: Zvíťazila skúsenosť a aj mladosť, FOTO
25
Galéria

V závere každého roka sa konajú rôzne bežecké preteky po celom Slovensku a naše mesto premiérovo nebolo výnimkou. Konal sa totiž u nás prvý ročník Zimného behu Považskou Bystricou, ktorý organizoval Kama Sport. „Hodnotím ho veľmi pozitívne a som s ním spokojná. Organizačne nám všetko vyšlo. Kedy síce prišli všetci prihlásení, bolo by to ešte lepšie, ale spokojnosť vládne aj tak,“ povedala predsedníčka organizátorského klubu Mária Šebáková.

Aj keď bolo prihlásených viac pretekárov, kvôli chrípkovej viróze sa štartová listina zredukovala na 32 bežcov. Víťazom mužskej kategórie a aj akýmsi nepísaným absolútnym víťazom sa stal 50-ročný Považskobystričan Ľuboš Kováčik. Ten sa do polovice 5,7 km dlhej trate držal vo vedúcej skupinke, ale pri športovej hale, kde sa trať stáčala naspäť ku kinu Mier, sa utrhol a prišiel do cieľa ako prvý. „Vždy chcem čo najlepšie obstáť, ale nikdy neviete, aká bude konkurencia. Víťazstvo ma teší,“ uviedol Kováčik.

Ten sa podľa vlastných slov zúčastňuje pretekov po celom Slovensku a chodí súťažiť aj do Česka, pričom v minulosti absolvoval aj MS a ME v behu vo vrchu. „Snažím sa stále udržať aspoň trochu v tej forme, čo kedysi, aj keď to úplne možné už nie je,“ doplnil víťaz pretekov, ktorého veľmi potešilo že sa konečne niečo také v Považskej Bystrici uskutočnilo, keďže tu máme dobré podmienky na beh.

„Po celom Slovensku je strašne veľa bežeckých pretekov, pomaly v každom meste, pričom u nás niečo také nebolo. Rád som podporil organizátorov aj svojou účasťou, hoci chodievam na iné silvestrovské behy, ale teraz som ostal doma,“ povedal Ľuboš Kováčik.

Víťazkou ženskej kategórie sa stala 17-ročná Erika Vraniková, pred ktorou dobehlo do cieľa len šesť mužov. Tá v minulosti hrávala futbal, ale polroka sa už venuje atletike, keď beháva za Spartu Považská Bystrica. „Trénerka Eva Miklovičová mi pred pretekmi hovorila, že by som to mohla vyhrať, aj keď ja som víťazstvo sama nečakala,“ vyjadrila sa Vraniková s tým, že ak sa nič nestane, príde o rok obhajovať víťazstvo.

Organizátori myslia už teraz aj na budúcnosť Zimného behu Považskou Bystricou. „Aj na základe tohto prvého ročníka chceme pokračovať aj naďalej. Už plánujeme aj druhý ročník. Boli by sme radi, keby to bol začiatok tradície,“ dodala Mária Šebáková.

Výsledky Zimného behu Považskou Bystricou 2016

Muži

  • 1. Ľuboš Kováčik – 22:21
  • 2. Samuel Širo – 23:30
  • 3. Peter Jonek – 24:00

Ženy

  • 1. Erika Vraniková – 26:24
  • 2. Ivana Gajdošíková – 26:37
  • 3. Miriama Brezaniová – 27:56

Chlapci

  • 1. Denis Boško – 31:49
  • 2. Matúš Piaček – 37:36

Dievčatá

  • 1. Dáša Grznárová – 32:17
  • 2. Michaela Hozáková – 32:17
  • 3. Adelka Masaryková – 33:52
Zimný beh Považskou Bystricou: Od štartu až na stupeň víťazov
25
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania spokojní s jeseňou: Mrzia ich len niektoré veci

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM