Filip Chudý Rôzne

Zhromaždenie za slušné Slovensko v Považskej: FOTO a VIDEO z námestia

Zhromaždenie s názvom Postavme sa za slušné Slovensko aj na námestí pred Domom kultúry. Ako to vyzeralo priamo v Považskej?

Ilustračný obrázok k článku Zhromaždenie za slušné Slovensko v Považskej: FOTO a VIDEO z námestia
51
Galéria

Na desiatkach miest doma aj v zahraničí vyšli v piatok 9. marca do ulíc ľudia, ktorí sa zúčastnili zhromaždení pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“. Výnimkou nebolo ani naše mesto. U nás sa zhromaždenie spojené s pietnou spomienkou a ďalším programom uskutočnilo na námestí pred Domom kultúry OZK v Považskej Bystrici pri Cooltajneri.

Na facebookovej udalosti sa k tomuto považskobystrickému zhromaždeniu prihlásilo čosi viac ako 700 ľudí, podľa organizátorov ich však pred domom kultúry bolo približne 1 000. Atmosféra bola pokojná a zhromaždenie trvalo vyše hodiny.

„Smrť Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nám nie je ľahostajná, preto sme sa aj my v Považskej Bystrici zapojili do spolupráce s desiatkami dobrovoľníkov po celom Slovensku a svete, aby sme spoločne s občianskou verejnosťou predniesli požiadavky,“ informoval za realizačný tím v Považskej Bystrici Tomáš Bořuta. Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy spomínanej dvojice za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Organizátori zhromaždení tiež žiadajú aj novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

Protestné zhromaždenie v Považskej: Pozrite, ako to u nás vyzeralo
1
Galéria

„Nikto nás neplatí, aparatúru máme vlastnú, plachtu s nápisom #allforjan zaplatil a vyrobil považskobystrický podnikateľ, odznaky máme priamo z redakcie Aktualít,“ uviedli organizátori zhromaždenia v našom meste. V ňom na proteste vystúpili s príhovormi študentka žurnalistiky Ľubica Bôtošová, víťaz Slovak Press Photo Marek Pupák, matka Daniela Barbosová. Piesne zahrali Róbert Fapšo, Juraj Vačko a Bobeš. Tiež sa prečítal list od Jozefa Kuciaka, brata zavraždeného Jána, a memorandum, na ktorom sa organizátori po celom Slovensku a vo svete zhodli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považskobystričania demonštrovali: Zábery priamo z centra diania
51
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM